Fotografija: Dogradonačelnik i pročelnik u gostima u Drugoj OŠ Bjelovar/Foto: MojPortal
Dogradonačelnik i pročelnik u gostima u Drugoj OŠ Bjelovar/Foto: MojPortal

II. OŠ Bjelovar: "Imamo razred više prvašića nego lani i dodatnu skupinu produženog boravka"

"Ove godine imamo pet prvih razreda i još jednu grupu produženog boravka. Interes je velik, roditelji 44 prvašića, odnosno 106 učenika, žele da njihovo dijete pohađa ovaj program", kaže ravnateljica KapšaBJELOVAR - Povodom početka nove školske godine zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić obišao je Drugu Osnovnu školu Bjelovar te razgovarao s ravnateljicom Ines Kapša. Kazao je pritom kako će u ponedjeljak u škole na području grada Bjelovara sjesti 2880 učenika, među njima i 327 prvašića. 

Kako su poručili iz Grada, puno ulažu u školstvo, djecu i njihovo obrazovanje te rade za što bolji standard škola, kako bi se djeca, ali i djelatnici, osjećali ugodno i sigurno u radnom okruženju.

Sufinanciranje radnih bilježnica

- Danas smo posjetili Drugu Osnovnu školu Bjelovar i uvjerili se da je sve spremno za ponedjeljak i novu školsku godinu. Podsjetimo kako djeca imaju besplatne udžbenike, besplatnu kuhinju, sufinanciramo im kupovinu radnih bilježnica od i to za učenike od 1. do 4. razreda s 30 eura; a one od 5. do 8. razreda s 55 eura. Tu je i produženi boravak, ali i osigurani pomoćnici u nastavi, istaknuo je Brajdić.

- Iako govorimo o besplatnim udžbenicima, mi građani sve to platimo kroz različita davanja državi, no važno da je novac usmjeren u obrazovanje. Uz udžbenike, tu je i nastavak besplatne kuhinje, a cilj je da naša djeca jedu zdravo, domaće i lokalno zbog čega smo sklopili ugovor s nutricionisticom Margitom Zlatić, podsjetio je dogradonačelnik Brajdić otkrivši kako Grad Bjelovar nastavlja i sa sufinanciranjem radnih bilježnica, a sam natječaj za sufinanciranje će biti otvoren od 18. rujna do 2. listopada.

Nadalje, osvrnuo se Brajdić i na produženi boravak koji je tražen kod učenika prvih i drugih razreda.

Prvašića znatno više nego lani

- Pohađa ga 285 učenika za što je Grad Bjelovar u svom proračunu osigurao 162 tisuće eura. Nastavlja se projekt e-tehničari, pokošeno je oko svih autobusnih kućica, a iscrtani su i pješački prijelazi, kako bi sve bilo spremno za ponedjeljak, zaključio je Hrebak.

Ravnateljica Ines Kapša kazala je kako ove školske godine imaju 696 učenika.

- Ove godine imamo pet prvih razreda što je za jedan razred više nego lani. Zahvalila bih Grad Bjelovaru koji nam je odobrio još jednu grupu produženog boravka. Interes je velik, roditelji 44 prvašića, odnosno 106 učenika, žele da njihovo dijete pohađa ovaj program u kojem djeca i ručaju i pišu svoje domaće zadaće, zaključila je Kapša.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!