Fotografija: Brajdić nastavlja obilazak poduzetnika i gospodarstvenika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Brajdić nastavlja obilazak poduzetnika i gospodarstvenika/ Foto: Deni Marčinković

Igor Brajdić: "Poduzetnici apliciraju na gradske projekte i tako zarađuju plaće"

"Naš cilj nije dijeliti novac šakom i kapom, već stvarati nove projekte", kazao je bjelovarski dogradonačelnik Igor BrajdićBjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić danas je ponovno održao konferenciju za medije s ciljem da, kako sam kaže, još jednom pokaže da bjelovarski poduzetnici imaju posla.

Ovog puta za lokaciju je odabrana  zgrada starog zatvora, koja je konstrukcijski obnovljena, a uskoro bi, čulo se na konferenciji, biti prijavljena i za cjelovitu obnovu.

Zgrada starog zatvora konstrukcijski je obnovljena/ Foto: Deni Marčinković
Zgrada starog zatvora konstrukcijski je obnovljena/ Foto: Deni Marčinković

- Bitno mi je čuti poduzetnike i obrtnike te vidjeti kako su zadovoljni suradnjom s Gradom, imaju li posla, dovoljno radne snage i ostalo. S naše strane ta suradnja je jako dobra. Bilježimo porast zaposlenik, smanjenje nezaposlenik te povratak radnoaktivnog stanovništva. Što se tiče konstrukcijske obnove ove zgrade, vrijednost tog projekta iznosila je dva milijuna eura. Nadalje, ukupna vrijednost svih zgrada iznosi 30 milijuna eura. Tim projektima stvaramo dodatnu vrijednost u gradu jer naši poduzetnici apliciraju na te projekte i zarade svoju plaću u Bjelovaru. Dakle, naš cilj nije dijeliti novac šakom i kapom, već stvarati nove projekte, poručio je Brajdić.

Rok za prijavu 29. studeni

U svom izlaganju dodao je i to je rok za prijavu svih objekata na cjelovitu obnovu 29. studeni.

- Već idući tjedan za prijavu će biti spremni projekti studentskog doma i Sokolane, a do kraja roka bit će gotovi svi projekti, kazao je Brajdić.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Igora Barbarića, projektanta na konstrukcijskog i cjelovitoj obnovi starog zatvora, taj projekt za prijavu će biti spreman idući tjedan.

- U tijeku je izrada projekte dokumentacije. Cijeli prostor zamišljen je kao uredski prostor, a do kraja idućeg tjedan bit će spreman dokumentacija za građevinsku dozvolu, odnosno za aplikaciju, poručio je Barberić.

Građevinci posla imaju i previše

Da je suradnja s Gradom dobra poručili su i direktor Demaringa Dejan Marinić te direktor Begeom Inženjeringa Krunoslav Benković.

- Konstrukcijsku obnovu starog zatvora napravili smo u roku, a vjerojatno ćemo se prijaviti i za projekt cjelovite obnove. Što se tiče radne snage, zapošljavamo nešto manje od 30 ljudi, a posla imamo previše. Zapošljavamo ljude građevinske struke, jer nedostaje radne snage tog tipa, poručio je Benković.

Građevinci su zadovoljni suradnjom s Gradom/ Foto: Deni Marčinković
Građevinci su zadovoljni suradnjom s Gradom/ Foto: Deni Marčinković

Na sličnom tragu bio je Dejan Marinić.

- Sva naša gradilišta su na području grada ili bližoj okolici. Početkom prosinca krenut ćemo raditi energetsku obnovu zgrade Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a taj projekt vrijedan je oko 1,5 milijuna eura bez PDV-a. Trenutno zapošljavamo 21 osobu i konstantno rastemo po svim pitanjima, zaključio je Marinić. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!