Fotografija: Bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić sa suradnicima obišao je danas sva bjelovarska gradilišta/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić sa suradnicima obišao je danas sva bjelovarska gradilišta/Foto: Grad Bjelovar

Igor Brajdić obišao bjelovarska gradilišta: "Vrijednost svih radova iznosi 27 milijuna eura"

Vrijednost investicije konstrukcijskih obnova (Sokolana, zgrada Vodotehne, Stari zatvor, Studentski dom) je 8.989.129,97 eura od čega nam je odobreno 8.511.706,15 eura, kaže BrajdićBjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić sa suradnicima obišao je danas sva bjelovarska gradilišta. Kako kaže, vrijednost svih investicija je oko 27 milijuna eura, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Vrijednost investicije konstrukcijskih obnova (Sokolana, zgrada Vodotehna, Stari zatvor, Studentski dom) je 8.989.129,97 eura od čega nam je odobreno 8.511.706,15 eura. Ulažemo i stvaramo najmoderniji sustav gospodarenja otpadom zajedno s tvrtkom Komunalac koji je pred dovršetkom i vrijedan je oko 13 milijuna eura.

Nogostup u Brezovcu

Obnova korza, žile kucavice grada vrijedna je oko 1,5 milijuna eura i radovi idu planiranim tijekom te će do Terezijane dio do Oka bara sigurno biti gotov.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Za održavanje cesta, putnih jaraka, puteva i sl. Grad Bjelovar ulaže oko 1,5 mil. eura godišnje te su trenutno aktualni radovi u Brezovcu gdje završavamo posljednih 200 metara nogostupa, Galovcu i Prespi gdje se završava kopanje graba da ljudima ne plave dvorišta te kreću uskoro radovi u Tomašu i Gornjem Tomašu.

Asfaltirana je ulica u Obrovnici, a u pripremi je Ulica Branimira Markovića te uskoro kreće i ulica prema Elektometal Nova. U Hrgovljanima se malčira put da ljudi mogu sa strojevima u polje, uređuje dom, uskoro HEP kreće u zamjenu stupova, a i Grad raspisuje nabavu za radove na Pullmanu kopanje arteškog bunara. U Ulici Milke Trnine napravili smo sanaciju cestovne odvodnje. Hrvatske ceste kao investiror te Hidroregulacija kao izvođač rade na rekonstrukciji ceste u Gudovcu kojoj je rok za dovršetak je kraj lipnja, a vrijednost investicije je 2 mil. eura.

Smeđe kante za biootpad

U Gornjim Plavnicama Vodne usluge započele su izgradnju sustava javne odvodnje (kanalizacija) te je vrijednost investicije 100 tisuća eura. Inače, Bjelovar je pokriven gotovo 100 posto vodovodnom mrežom i 70 posto kanalizacijskom infrastrukturom.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Obišli smo i gradilište HEP-a u Lugu gdje se radi na rekonstrukciji niskonaponske mreže. Za vrijeme obilaska susreli smo i vrijedne djelatnike Komunalca koji su već do sada podijeli 1500 smeđih kanti za biootpad da Bjelovar bude još čišći i ekološki osviješten, stoji u priopćenju koje potpisuje bjelovarski gradonačelnik Igor Brajdić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!