Fotografija: Nastavlja se hvalevrijedan projekt/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nastavlja se hvalevrijedan projekt/ Foto: Deni Marčinković

Idućih šest mjeseci 31 žena brinut će o 186 starijih i nemoćnih osoba u Bjelovaru

Prema informacijama od prošlog tjedna, projekt Zaželi dobit će svoj nastavak koji će trajati tri godine, kazala je ravnateljica bjelovarskog Zavoda za socijalni rad Danijela PopovićGrad Bjelovar nastavlja provoditi projekt Zaželi. Konkretno, riječ je o trećoj fazi hvalevrijednog projekta vrijednog 200 tisuća eura, a zahvaljujući kojemu će 31 žena idućih šest mjeseci brinuti o 186 starijih i nemoćnih osoba.

31 žena brinut će o 186 korisnika/ Foto: Deni Marčinković
31 žena brinut će o 186 korisnika/ Foto: Deni Marčinković

- U posljednjih nekoliko godina pokazalo se da je ovo sjajan projekt. Šteta je što ovo financijsko razdoblje europskih fondova pri samom kraju. U prvoj fazi povukli smo 10 milijuna kuna, a zaposleno je bilo preko 70 žena. Druga faza bila je puno manja i vrijednost je iznosila 5 milijuna kuna, a nažalost treća faza je još manja i traje svega šest mjeseci, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

200 ljudi na listi čekanja

Dodao je i to da se nada kako će u novoj financijskom razdoblju biti puno više novca za ovakve projekte.

Dio žena i ranije je radilo u sklopu projekta/ Foto: Deni Marčinković
Dio žena i ranije je radilo u sklopu projekta/ Foto: Deni Marčinković

- Na listi čekanja imamo preko 200 osoba koje zahtijevaju brigu i pomoć. Vjerujem da su u ministarstvu svjesni važnosti ovog projekta, jer je njegova korist višestruka. Nažalost, Grad Bjelovar nema vlastitih sredstava za provedbu ovakvih projekata, stoga se nadamo njihovom nastavku, naglasio je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Danijele Popović, ravnateljice bjelovarskog Zavoda za socijalni rad, pojavile su se naznake za raspisivanje novih natječaja.

Nastavak projekta

- Imamo informacije da iz Europe dolaze velike količine novca za nastavak ovog projekta. Prema tim informacijama od prošlog tjedna, projekt će se nastaviti do 2025. godine i trajat će tri godine. Izuzetno smo sretni što se ovakvi projekti provode, jer žene odlaze korisnicima koji ostaju u svojim obiteljima te oni ne moraju odlaziti na smještaj, što je svima u interesu, kazala je Danijela Popović dodavši da se nada kako će novi natječaji biti raspisani krajem godine.

Danijela Popović/ Foto: Deni Marčinković
Danijela Popović/ Foto: Deni Marčinković

Jedna od žena koja je i ranijih godina radila u sklopu ovog projekta, a radit će i idućih šest mjeseci je i Radmila Vorkapić. 

- Ovo je hvalevrijedan projekt na obostrano zadovoljstvo. Dakle zadovoljni su naši korisnici, odnosno stariji, nemoćni, invalidi, ali i mi koje smo na ovaj način pronašle posao. Bilo bi nam drago da ponovno krenemo u novu fazu, a dao Bog da to jednog dana postane stalni posao nekome, zaključila je Vorkapić.

Radmila Vorkapić/ Foto: Deni Marčinković
Radmila Vorkapić/ Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!