Fotografija: Pakrački prvašići će dobiti i posebne poklone dobrodošlice/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Pakrački prvašići će dobiti i posebne poklone dobrodošlice/Foto: Ranko Šuvar/CROPIX (ilustracija)

Idućeg tjedna učenici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe?

Najveći izazov svakako će biti organizirati testiranje za sve zaposlenike koji nemaju COVID potvrdu. U pregovorima smo i sa Zavodom za javno zdravstvo da se testiranje omogući i nedjeljom, kaže Jungić- Sutra ćemo donijeti odluku o provođenju nastave u sljedećem tjednu. Budući da se situacija poboljšala, od idućeg tjedna nastava bi se u našoj županiji trebala odvijati po modelu A, odnosno uživo, kazala je načelnica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije Marija Jungić.

Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković
Marija Jungić/ Foto: Deni Marčinković

Stupi li ova odluka sutra uistinu na snagu, škole će se, baš kao i sve druge državne i javne službe, naći u novom problemu.

Covid potvrde za javne ustanove

Podsjetimo, ministar Božinović prošlog je tjedna najavio da će svi zaposlenici tih ustanova, baš kao i korisnici koji će dolaziti u njihove prostore, od 15. studenog prije ulaska morati pokazati COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu.

Iako ta odluka još uvijek nije službeno donesena, za pretpostaviti je da će se to dogoditi tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Prema riječima zamjenice bjelovarsko-bilogorskog župana, u tijeku su pripreme za provođenje ove odluke.

Najveći izazov testiranje

- Najveći izazov svakako će biti organizirati testiranje za sve zaposlenike koji nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju. U pregovorima smo i sa Zavodom za javno zdravstvo da se testiranje omogući i nedjeljom, međutim više informacija imat ćemo tek kada dođe do službene odluke, zaključila je Marija Jungić.