Fotografija: Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

I u BBŽ-u problemi: "U Kapeli se urušila stabla, u Gudovcu prijetila poplava, Sirač bio bez struje"

Zaprimljene su dvije dojave o potrebi ispumpavanja vode iz kanala ispred obiteljskih kuća u Gudovcu, gdje se već duže izvode radovi. Slivne vode prijetile su poplavljivanjem objekata-kućaNepovoljni, pravi zimski vremenski uvjeti uzrokovali su tokom jučerašnjeg dana, s nastavkom na danas, brojne poteškoće. Iako su Gorski Kotar i Lika najviše pogođeni snježnom olujom, niti drugi dijelovi Hrvatske nisu pošteđeni.

Iz policije javljaju kako je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo problema.

Stabla na prometnicama

Naime, tijekom jutra ŽC 112 Bjelovar zaprimio je tri dojave o urušenim stablima na prometnicama (na području općine Kapela), koje su uklonili djelatnici poduzeća Cesta d.d.

-Zaprimljene su i dvije dojave o potrebi ispumpavanja vode iz kanala ispred obiteljskih kuća u Gudovcu, gdje se već duže izvode radovi na cesi D544 te su slivne vode prijetile poplavljivanjem objekata-kuća. Intervenirali su vatrogasci JVP Bjelovar. Od 12:50 do 16:10 sati zbog kvara trafostanice TS 35/10kV Sirač bez električne energije bili su potrošači u naseljima Bijela, Donji i Gornji Borki, Markovac i Pakrani, kažu u policiji.

Dalmacija i dalje odsječena

Dodaju i to kako prema informacijama Hrvatskog autokluba od 10:27 sati, zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, i dalje nema slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Za putnike koji su zbog uvjeta zapeli u prometu, organizirano je nekoliko prihvatnih centara.

GRAČAC, Kulturno informativni centar, Nikole Tesle 37 (kod mosta u Gračacu). Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći.

GRAČAC, Srednja škola, Školska 8

OBROVAC, Ivane Brlić Mažuranić 4 (kontakt osoba Dražen Breulj, 098 973 1350)

GOSPIĆ, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane)

Informacije o prihvatu i lokacijama putnici mogu dobiti na broju 112.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!