Fotografija: Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županijski vatrogasni zapovijednik Josip Ugrin, Ilija Puhmajer, Tomislav Žgela, Antonio Birešić i Ilija Turković mlađi, zapovjednik DVD Pakrac/ Foto: Mario Barać
Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, županijski vatrogasni zapovijednik Josip Ugrin, Ilija Puhmajer, Tomislav Žgela, Antonio Birešić i Ilija Turković mlađi, zapovjednik DVD Pakrac/ Foto: Mario Barać

I Pakrac otkazao vatromet, vatrogasci i Pakračani pomažu stradalima

Gradonačelnica Anamarija Blažević na Facebook profilu objavila da Grad odustaje od planiranog novogodišnjeg vatrometa, a sredstva će biti usmjerena kao pomoć stradalimaGradonačelnica Anamarija Blažević na Facebook profilu objavila da Grad odustaje od planiranog novogodišnjeg vatrometa, a sredstva će biti usmjerena kao pomoć stradalima. Naravno da su pomoć pružili i vatrogasci.

- Jučer je prema Lekeniku upućena autocisterna koju je odvezao Ilija Turković stariji, a dobili smo i zapovijed da autoljestve s tri vatrogasca uputimo na postradalo područje. Na relaciju Kostajnica - Majur će narednih dana biti naši pripadnici Tomislav Žgela, Ilija Puhmajer i Antonio Birešić. Inače, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana smo intervenirali i u samom Pakracu gdje smo s objekta uklanjali nestabilne i opasne dimnjake kojima je zbog potresa narušena statika - rekao je Ilija Turković mlađi, zapovjednik DVD Pakrac.

Brojni su Pakračani i Lipičani su i osobno otišli u Petrinju, Glinu i okolna naselja pomagati u raščišćavanju ruševina, a praktički je nemoguće spomenuti i navesti sve one koji su na razne načine pomogli u ovoj prirodnoj katastrofi koja nas je ponovno ujedinila i dokazala da možemo biti humani, solidarni i složni.