Fotografija: Isplata kreće 25. ožujka/Foto: Vojko Bašić/CROPIX (Ilustracija)
Isplata kreće 25. ožujka/Foto: Vojko Bašić/CROPIX (Ilustracija)

I ove godine Općina Dežanovac daje uskrsnice umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

"Ako netko nije u mogućnosti osobno doći po uskrsnicu, može ju podignuti član obitelji sa svojom osobnom iskaznicom i iskaznicom umirovljenika", kažu u Općini DežanovacLijepe vijesti stižu za starije mještane i socijalno ugrožene žitelje s područja Općine Dežanovac.

Naime, Općina će im i ove godine isplatiti uskrsnicu, odnosno prigodni dar kako bi im uljepšali nadolazeći blagdan Uskrsa. 

- Isplata uskrsnica će se obavljati u prostorijama Općine Dežanovac, Dežanovac 288, od 25. do 27. ožujka 2024. godine od 9,00 do 14,00 sati. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na mirovinu do 200,00 EUR dobit će 20,00 EUR. ONi s mirovinama od  200,01 EUR do 550,00 EUR mogu računati na uskrsnicu od 15,00 EUR. Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu dobit će od Općine 15,00 EUR kao i stariji od 65 godina koji nisu ostvarili pravo na mirovinu 1, kažu u Općini.

Ponesite osobne iskaznice

Umirovljenici, korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu i osobe starije od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na mirovinu su dužni osobno pristupiti u prostorije Općine Dežanovac i sa sobom su dužni donijeti osobnu iskaznicu, odrezak od mirovine ili potvrde banke (izvadak sa tekućeg računa iz kojeg je vidljiva visina mirovine) ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec, osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) za korisnike kojima nije vidljiv na osobnoj iskaznici.

Ako mještani nisu u mogućnosti osobno doći po Uskrsnicu, može ju podignuti član obitelji sa svojom osobnom iskaznicom i iskaznicom umirovljenika.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!