Fotografija: Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)
Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

I ove godine na pakračkoj tržnici svježi šaran iz Končanice, otkrili smo kako ga najčešće pripremaju

Netko radi i pohanog šarana, a svi, naravno, volimo kada se od dobre ribe napravi fiš paprikaš, kaže voditelj Tržnice Alen StipićVrhunska riba sa jednog od najvećih ribnjaka u Hrvatskoj, onog u Končanici, bit će i ove godine dostupna na Gradskoj tržnici u Pakracu.

Kako nam kaže voditelj Tržnice Alen Stipić, u ponudi će biti šaran iz Ribnjačarstva Končanica, i to u četvrtak 21. prosinca i u petak 22. prosinca. Šaran će se prodavati od osam sati pa do iza podneva, odnosno do prodaje predviđenih količina.

Riba je neizostavna na jelovniku brojnih obitelji, naročito uoči blagdana, a voditelja Alena pitali smo postoji li neki poseban recept, odnosno, kako je najbolje pripremiti šarana?

Šaran na rašljama

- Ovdje u našem kraju najviše volimo kada je šaran na rašljama. Netko radi i pohanog šarana, a svi, naravno, volimo kada se od dobre ribe napravi pravi fiš paprikaš - kaže. Dodaje da je svake godine velik interes Pakračana koji znaju prepoznati kvalitetnu ribu.

- Mi u Pakracu nemamo često prilike kupiti kvalitetnu ribu pa sam siguran da će nam na Tržnicu doći mnogo zainteresiranih građana - rekao nam je Stipić.

Kako god da ga pripreme, ne sumnjamo da će Pakračani uživati u vrhunskom šaranu sa končaničkih ribnjaka.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!