Fotografija: Natjecanja su se odvijala u slijedećim sportovima: boćanje, streljaštvo, šah, sportski ribolov, viseća kuglana, stolni tenis/Foto: HVIDR-a Daruvar
Galerija
Natjecanja su se odvijala u slijedećim sportovima: boćanje, streljaštvo, šah, sportski ribolov, viseća kuglana, stolni tenis/Foto: HVIDR-a Daruvar

HVIDR-a Daruvar: "Kroz sportske susrete sjećamo se onih koji su za domovinu dali svoj život"

"Za organizaciju pojedinih natjecanja bili su zaduženi koordinatori, a imali smo i kuhara, koji je nakon natjecanja grahom nahranio sve prisutne", kažu iz HVIDR-e DaruvarDARUVAR - Članovi Udruge HVIDR-a Daruvar proteklog su vikenda organizirali druženje na ribnjaku „Jezero“, a sve u čast važnog datuma u povijesti Hrvatske.

Kako poručuje predsjednik HVIDR-e Daruvar, Krešimir Ivančić, prije 32 godine 17.rujna, zajedničkom akcijom oslobođena je vojarna „Polom“, a u spomen na taj dan obilježava se Dan branitelja grada Daruvara.

Razni sportovi

- U sklopu provedbe EU projekta „Doza sporta – doza zdravlja“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, 16.rujna 2023. organizirani su Sportski susreti branitelja – osoba s invaliditetom. Branitelji su odlučili ove godine organizirati svoje sportske susrete vezano uz Dan branitelja grada Daruvara, kako bi dodatno uveličali taj dan.

Foto: HVIDR-a Daruvar
Foto: HVIDR-a Daruvar

Natjecanja su se odvijala u slijedećim sportovima: boćanje, streljaštvo, šah, sportski ribolov, viseća kuglana, stolni tenis. Za organizaciju pojedinih natjecanja bili su zaduženi koordinatori, a imali smo i kuhara, koji je nakon natjecanja grahom nahranio sve prisutne, kažu iz HVIDR-e Daruvar.

Napominju kako očuvanje fizičke spremnosti osoba s invaliditetom, kao i druženje kroz sport, doprinosi očuvanju njihovog i fizičkog i mentalnog zdravlja.

Koncert i misa

- Dan je završen koncertom „Pjevajmo za nju, našu Hrvatsku“ mješovite pjevačke skupine „MedjuWodje“ u daruvarskom kinu. Braniteljima je obilježavanje njihovog dana od izuzetne važnosti. Osim ovakvih susreta, to je i dan kada se prisjećamo onih koji su dali život za domovinu.

Foto: HVIDR-a Daruvar
Foto: HVIDR-a Daruvar

Stoga je 17. runa održana Sveta Misa za sve poginule branitelje u Crkvi Presvetog Trojstva, te komemoracija kod Spomenika braniteljima Daruvara, poručuju iz HVIDR-e Daruvar.

Foto: HVIDR-a Daruvar
Foto: HVIDR-a Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!