Fotografija: Koncert će se održati u daruvarskoj kinodvorani/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Koncert će se održati u daruvarskoj kinodvorani/Foto: MojPortal.hr

Humanitarni koncert za onkološke bolesnike u Daruvaru: "Trebamo novac za njihov prijevoz"

Neka ljudi izdvoje onoliko koliko mogu, svjesni smo da vremena za nikoga nisu laka, kaže predsjednica ove vrijedne udruge Milada SofkaNakon uspješne subotnje akcije Lige protiv raka Daruvar u kojoj je prikupljeno 14 tisuća kuna za prijevoz onkoloških bolesnika na liječenje u Zagreb, priča se nastavlja dalje.

Kako nam kaže predsjednica daruvarske Lige protiv raka, Milada Sofka, već sutra svi građani Daruvara, ali i okolice, ponovno mogu dati svoj doprinos za isti cilj, a pritom se i opustiti te dobro zabaviti na koncertu.

Foto: Liga protiv raka Daruvar
Foto: Liga protiv raka Daruvar

Naime, Liga protiv raka Daruvar organizira humanitarni koncert koji će se održati sutra, 26. listopada u daruvarskoj kino dvorani s početkom u 19 sati.

Brojni izvođači

- Liga nastavlja s akcijom prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika. Pozivamo sve naše sugrađane da dođu sutra na koncert. Od izvođača će nastupiti zborovi crkve Presvetog Trojstva, svetog Antuna Padovanskog, Baptističke crkve Daruvar, Glazbene škole Daruvar, Zbor Matice umirovljenika, Ženski zbor Češke besede Daruvar, Klapa Stentoria i Zbor udruge Njemaca i Austrijanaca iz Sirača. Nadam se da će se naši građani odazvati i doći na koncert u što većem broju, kazala nam je Milada koju smo upitali i koliko je zadovoljna posljednjom akcijom, onom održanom u subotu u sklopu Cvjetnom sajmu.

Milada Sofka, predsjednica Lige protiv raka Daruvar/Foto: Liga protiv raka Daruvar
Milada Sofka, predsjednica Lige protiv raka Daruvar/Foto: Liga protiv raka Daruvar

- Prezadovoljni smo. Bilo je puno posjeta, prikupili smo 14 tisuća kuna što je za nas jako velik iznos koji će osigurati 20-ak prijevoza za naše onkološke bolesnike. Od srca hvala svima koji su nas prepoznali kao ozbiljnu udrugu koja pomaže drugima jer mi nismo udruga koja je svrha sama sebi, istaknula je Milada.

Koncert za bolesne građane

Inače, što se tiče sutrašnjeg humanitarnog koncerta, nema određene cijene ulaznice. To znači da će svatko moći izdvojiti onoliko koliko može, jer vremena nisu za nikoga laka, svjesni su u udruzi Liga protiv raka Daruvar.

Foto: Liga protiv raka Daruvar
Foto: Liga protiv raka Daruvar

Kako nam kažu, izvođače su vrlo lako okupili, a svima njima je drago što mogu sudjelovati u plemenitoj akciji.

- Svi su se oni jako rado odazvali, štoviše, prijedlog izvođača je da ova naša akcija, odnosno humanitarni koncert postane tradicija koja će se održavati najmanje jednom, a možda i dva puta godišnje, zaključila je Milada Sofka.