Fotografija: Marko Tolja nastupa sutra u dvorcu grofa Jankovića/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Marko Tolja nastupa sutra u dvorcu grofa Jankovića/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Humanitarni bal za udrugu "Korak dalje" uz Marka Tolju i masterchefa Kolaka: "Svi ste pozvani"

Očekujemo prekrasnu plesnu večer u kojoj se želimo vratiti i osjetiti raskoš balskih, dvorskih dvorana. Zato je obvezan dress code, kaže Vanda CeglediDARUVAR – Daruvarčani će sutra, po prvi put u svojemu gradu, moći prisustvovati pravom balu. I to onom koji će se održati u dvorcu.

Naime, jedna od novih aktivnosti u sklopu proslave Dana Grada Daruvara jest i "Bal u dvorcu" koji će se održati 04. svibnja od 19 sati, naravno u Zavičajnom muzeju Daruvar.

Plesna večer

Kako smo već najavili, riječ je o humanitarnoj plesnoj večeri za daruvarsku Udrugu "Korak dalje" uz Marka Tolju i mastechefa, inače Daruvarčanina Marka Kolaka.

Ulaz je najmanje 10 eura uz mogućnost dodatne donacije za Udrugu "Korak dalje", a za ovaj događaj koji je izazvao velik interes Daruvarčana, treba ispoštovati dress code – odnosno na bal se ne može doći u trapericama i tenisicama.

Riječ je o humanitarnoj plesnoj večeri uz Marka Tolju i mastechefa, inače Daruvarčanina Marka Kolaka/Foto: Grad Daruvar
Riječ je o humanitarnoj plesnoj večeri uz Marka Tolju i mastechefa, inače Daruvarčanina Marka Kolaka/Foto: Grad Daruvar

Više o svemu otkrila nam je dogradonačelnica Vanda Cegledi.

- Malo smo pogledali kako to rade drugi u Europi. Balovi u dvorcu nisu neka novost, ali ono što je nama bilo interesantno jest to da Dan Grada, odnosno rođendan grofa Jankovića proslavimo u njegovoj kući – u dvorcu. Vjerojatno je i on u svoje vrijeme organizirao balove koji su tada bili veoma popularni. Na tragu toga organizirali smo sutrašnji bal koji je trebao biti još raskošniji, međutim nismo prošli na natječaju Ministarstva kulture na kojeg smo prijavili projekt. Što ne znači da dogodine nećemo neke stvari proširiti. Ideja je da bal bude uvijek humanitarnog karaktera, želja nam je da to bude i ubuduće uoči svečane sjednice Gradskoga vijeća. Očekujemo prekrasnu plesnu večer u kojoj se želimo vratiti i osjetiti raskoš balskih, dvorskih dvorana. Zato je obvezan dress code. Naravno, raskošne haljine malo tko više ima, no ono što možemo napraviti jest da nema tenisica i traperica. Sve će nas to približiti urbanom, gradskom štihu, zadovoljno nam prepričava detalja Bala u dvorcu koji će se održati sutra, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi.

Šampanjac i slasni zalogaji

Zanimalo nas je i kako će točno glazbeni dio sutra izgledati, te što još Daruvarčani mogu očekivati.

Zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara Vanda Cegledi/Foto: Predrag Uskoković
Zamjenica gradonačelnika Grada Daruvara Vanda Cegledi/Foto: Predrag Uskoković

- Bit će to akustična večer. Marko Tolja će pjevati uz klavijaturistu i kontrabasistu. Gost je i naš Daruvarčanin, masterchef Marko Kolak. On će se pobrinuti za slasne male zalogajčiće, a svi će moći popiti i čašu šampanjca. U svakom slučaju, čeka nas elegantna, dvorska večer, otkriva Cegledi koja je pojasnila i detalje vezane uz humanitarni dio večeri.

-Udruga Korak dalje vrlo je aktivna, često se prijavljuju na razne projekte koje i realiziraju. Dosad su povukli popriličan iznos sredstava iz EU fondova. Grad ih podupire sredstvima koje su potrebne za njihove aktivnosti, međutim, ono što uvijek „ostaje na čekanju“ je prednja fasada njihovog prostora koja je veoma oronula i loša.

Za oronulu fasadu

Uvijek je bilo važnijih projekta koji se tiču rada s djecom tako da ta fasada zgrade nikako dosad nije dolazila na red iako je u očajnom stanju. Stoga smo sada odlučili početi prikupljati novac za tu svrhu. Jasno nam je da prikupljene donacije ne mogu biti dostatne, no vjerujem da će to biti poticaj da se žurnije krene u tu realizaciju, pojašnjava Cegledi koju veseli prvi Bal u dvorcu. Uvjerena je da će ta nova tradicija u gradu pozitivno odjeknuti među građanima.

Na kraju je dodala kako su sutra svi dobrodošli i kako vjeruje da će svatko pronaći svoje mjesto.

- Bit će mi jako drago ako nam ljudi dođu, ako se zabave i pomognu jednoj plemenitoj stvari. Bit će to veličanstvena večer, zaključuje dogradonačelnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!