Fotografija: Hrvoje Jurić predstavlja svoju knjigu u Pakracu/ Foto: Hrvoje Jurić
Galerija
Hrvoje Jurić predstavlja svoju knjigu u Pakracu/ Foto: Hrvoje Jurić

Hrvoje Jurić u Pakracu predstavlja knjigu "Put sjevera": "Biciklom smo u 45 dana prešli 2100 km"

Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometaraKao svojevrsni uvod u ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige u Pakrac se vraća jedan od najzanimljivijih putnika i putopisaca u Hrvatskoj - Hrvoje Jurić. 

- U sklopu svoje turneje na kojoj promovira knjigu Put sjevera, Hrvoje Jurić ne zaobilazi niti našu knjižnicu. U srijedu, 11. listopada, od 18 sati u knjižnici vas glavom i šapama čekaju Hrvoje, Max i Ena kako bi predstavili jednu drugačiju, posebnu knjigu koja je ujedno i priča o putovanju ovog neobičnog čopora - putovanju u doslovnom smislu, ali i svemu onome što putovanje nosi i mijenja u putniku, poručili su iz Gradske knjižnice Pakrac.

Biciklom na -40 stupnjeva

Naime, nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške, po zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara.

Promocija će se održati u pakračkoj knjižnici/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac
Promocija će se održati u pakračkoj knjižnici/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac

- Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“ preko 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400 000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije. Svaki petak za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora, kažu iz Knjižice te dodaju.

Oboreni Guinnessovi rekordi

- O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video. Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda, poručili su iz pakračke knjižnice dodajući da bolja najava od ove doista nije potreba.

Ponovimo, promocija knjige Put sjevera održat će se u srijedu, 11. listopada, s početkom u 18 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!