Fotografija: Plan je da brza cesta za četiri godine dođe i do Virovitice/Foto: Facebook
Galerija
Plan je da brza cesta za četiri godine dođe i do Virovitice/Foto: Facebook

Hrvatske ceste izabrale izvođača radova za nastavak izgradnje brze ceste od Bjelovara do Bulinca

Riječ je o zajednici ponuditelja koju čine Zagorje gradnja d.o.o. iz Zagreba i Texo Molior d.o.o.iz Cavtata koji su dostavili ponudu na iznos od nešto od više od 56 milijuna eura s PDV-omNakon provedenog natječaja javne nabave, Hrvatske ceste odabrale su izvođača radova za nastavak izgradnje brze ceste od Bjelovara do Bulinca.

Riječ je o zajednici ponuditelja koju čine Zagorje gradnja d.o.o. iz Zagreba i Texo Molior d.o.o.iz Cavtata. Oni su dostavili valjanu ponudu s cijenom bez PDV-a u iznosu od 45.013.753,55 eura, odnosno 56.267.191,94 eura s PDV-om.

Samo jedan ponuditelj

Kako piše u odluci, prema Zakonu o javnoj nabavi, rok mirovanja se ne primjenjuje jer je u postupku sudjelovao samo jedan ponuditelj koji je ujedno i odabran. U odluci se također navodi kako nisu utvrđeni razlozi za isključenje ponuditelja ili odbijanje ponude.

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- Upravo za to zalagao sam se od kad sam preuzeo vođenje županije. Nakon proteka žalbenog roka očekuje se potpisivanje ugovora s izvođačem, a plan je kroz sljedeće četiri godine dovršiti brzu cestu do Virovitice. U suradnji s Vladom Republike Hrvatske te ministarstvima, s kojima imamo odličan odnos, nastavit ćemo ispunjavati naša predizborna obećanja, a nastavak izgradnje brze ceste bolje će prometno povezati našu županiju s ostatkom i doprinijeti razvoju našeg gospodarstva i turizma - komentirao je ovu odluku župan Marko Marušić na svojoj službenoj Facebook stranici.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!