Fotografija: Paroh Stehan Maksimović kod Hrebaka/Foto: Grad Bjelovar
Paroh Stehan Maksimović kod Hrebaka/Foto: Grad Bjelovar

Hrebak primio jereja pravoslavne crkve u Bjelovaru: "Grad će platiti ukanjanje sramotnih natpisa na crkvi"

"Prema napucima konzervatora, bit će potrebno renovirati cijelu stranu objekta i za to će se tražiti pomoć države", otkrio je HrebakBjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak primio je jereja pravoslavne Crkve sv. Trojice u Bjelovaru, Stefana Maksimovića u povodu pravoslavnog Božića.

Pravoslavni vjernici Božić slave 7. siječnja, a već tradicionalno, uoči tog blagdana, gradonačelnik Dario Hrebak prima predstavnike pravoslavne crkve.

Jereju Stefanu Maksimoviću i svima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, gradonačelnik Hrebak je čestitao nadolazeći Božić, te im poželio da ga provedu u miru, sreći i blagostanju.

Tražit će se pomoć države

Pritom se dotaknuo i nedavnog nemilog događaja, ispisanih neprimjerenih grafita na pravoslavnoj crkvi. Bilo je, kako je rekao, nekoliko pokušaja skidanja šara, ali nije riješeno do kraja.

- Grad će podmiriti dosadašnji trošak rješavanja vandalizma na tom sakralnom objektu koji je, uz to, i zaštićeni spomenik kulture. Prema napucima konzervatora, bit će potrebno renovirati cijelu stranu objekta i za to će se tražiti pomoć države, otkrio je Hrebak.

Paroh bjelovarske crkve Svete Trojice, jerej Stefan Maksimović istaknuo je izvrsnu suradnju s Gradom Bjelovarom. Komentirao je da, ono što je napravljeno na crkvi nije odraz Bjelovara, već pojedinca, te da će njegov odnos prema građanima Bjelovara ostati isti. Spomenuo je da je bio na polnoćki u bjelovarskoj katedrali i da će se uvijek truditi da odnosi među ljudima budu što bolji.

Svim pravoslavnim vjernicima zaželio je sretan Božić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!