Fotografija: Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara/Foto: MojPortal.hr
Dario Hrebak, saborski zastupnik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara/Foto: MojPortal.hr

Hrebak potvrdio: S Igorom Brajdićem idem u lov na još jedan mandat

Nakon što je HSLS podržao Marušića u njegovoj kandidaturi na Županiju, špekulacije o suradnji HDZ-a i HSLS-a na gradskoj razini postale su sve glasnije, međutim Hrebak je sada otklonio sve sumnje...Aktualni bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak od prvog dana od kako su krenule špekulacije tko će i s kim u borbu za vlast u Bjelovaru, govorio je da se ni pod koju cijenu neće odreći svog zamjenika Igora Brajdića.

U posljednje vrijeme po gradskim kuloarima šuškalo se da HDZ nudi Hrebaku suradnju tako da njihov kandidat ide kao zamjenik gradonačelnika, dok su Igoru Brajdiću nudili mjesto zamjenika Marka Marušića, njihovog kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana. Nakon što je prije nekoliko dana HSLS javno podržao Marušića u njegovom pohodu na Županiju, spomenute špekulacije postale su sve glasnije, međutim Dario Hrebak na svom Facebook profilu danas je otklonio sve sumnje. 

- Zadnje četiri godine Igor i ja smo bili zajedno tandem koji je svojom energijom vodio mnogobrojne gradske projekte. Zajedno s Valnom i Antom činili smo dobar tim. Imali smo odličnu suradnju i odnos s našim koalicijskim partnerima iz HDZ-a,HSS-a, ABB. Danas prestaje jedno razdoblje i ulazimo u novu političku utakmicu - započeo je izlaganje Hrebak.

- Donijeli smo odluku da nastavimo zajedno dalje raditi na svojoj viziji grada Bjelovara i da u novoj političkoj priči idemo opet zajedno kao kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Igor i ja zajedno. Pružili smo potporu i Marku kao kandidatu za župana BBŽ jer smo generacijski izuzetno bliski, dijelimo sličnu viziju razvoja i grada i županije, a oboje poznajemo Marka već više od 20 godina i prijatelji smo od djetinjstva. Želimo da u predstojećoj kampanji imamo što više protukandidata, da to bude pravi festival demokracije. Imamo još puno posla za napraviti i nećemo se uključivati u pretkampanju, bit će puno vremena da se sučele svi programi u samoj kampanji. Uvjeren sam da će kampanja biti pozitivna da ćemo se natjecati s konkretnim idejama kako bi svi zajedno učinili idejama naš Bjelovar još boljim gradom - poručio je Hrebak.