Fotografija: Mjesni dom Stjepan Radić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Mjesni dom Stjepan Radić/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak otkrio: "Mjesni dom Stjepan Radić prenamijenit ćemo u vrtić. Projekt smo već prijavili"

"Dom se nalazi na prekrasnoj lokaciji i okružen je lijepom prirodom, stoga bi bio idealno mjesto za dvije jasličke skupine", kaže HrebakNedostatak mjesta u bjelovarskim vrtićima jedan je od gorućih problema s kojim se suočava aktualna gradska vlast. Iako je prije dvije godine izgrađen novi vrtić u Gudovcu, 200-tinjak mališana i dalje se nalazi na listi čekanja. Dio problema mogla bi riješiti prenamjena Mjesnog doma Stjepan Radić, koji bi u budućnosti mogao postati vrtić.

Naime, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak danas je potvrdio da su ovu zgrada prijavili na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja upravo s tim ciljem.

Sadašnji dom mogao bi postati dječji vrtić/ Foto: Deni Marčinković
Sadašnji dom mogao bi postati dječji vrtić/ Foto: Deni Marčinković

- Odlučili smo tom domu dodijeliti puno bolju društvenu funkciju. Prije par dana prijavili smo projekt vrijedan sedam milijuna kuna, a računamo da bi sufinanciranje Ministarstva moglo iznosi oko dva, dva i pol milijuna kuna. Dom se nalazi na prekrasnoj lokaciji i okružen je lijepom prirodom, stoga bi bio idealno mjesto za dvije jasličke skupine, istaknuo je Hrebak.

Četiri nova vrtića

Dodao je i to da je plan u iduće dvije godine izgraditi četiri nova vrtića.

- Pored ovog doma, na isti natječaj prijavili smo i proširenje vrtića u Frankopanskoj ulici, što je približno jednako vrijedan projekt, kazao je bjelovarski gradonačelnik.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, krajem prošle godine iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreno je sufinanciranje za izgradnju dvaju novih vrtića, u Ulici Viktora Bubnja te u Ždralovima. 

Divljanje cijena

Konkretnije, procijenjena vrijednost projekta izgradnje vrtića u Ulici Viktora Bubnja iznosila je oko 12 milijuna kuna, a Gradu je odobreno sufinanciranje od oko četiri milijuna kuna. Međutim, prema Hrebakovim riječima, kad se krenulo u postupak raspisivanja natječaja projektanti su procijenili da bi po tadašnjim cijenama na tržištu ponuda mogla biti oko 20 milijuna kuna, stoga je taj projekt privremeno stopiran. 

- U iduća dva do tri tjedna raspisat ćemo natječaj za gradnju vrtića u Ulici Viktora Bubnja. Želim vidjeti kakve će sada biti cijene, jer se procjene da bi ti iznosi mogli biti znatno manji, zaključio je Hrebak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!