Fotografija: Kako kaže prvi čovjek grada, radovi na korzu idu bolje od predviđenog/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Kako kaže prvi čovjek grada, radovi na korzu idu bolje od predviđenog/Foto: Grad Bjelovar

Hrebak: "Obećajem da će dio korza do "Oka bara" biti završen prije Terezijane"

Gradonačelnik je poručio i kako nema probijanja cijene radova koji iznose oko 11 milijuna kuna, što je, smatra, pravo čudo u ovo vrijemeBJELOVAR - Budući da radovi na bjelovarskom korzu dobro napreduju, gradonačelnik Dario Hrebak danas je izvijestio javnost o detaljima. Kako kaže, svjestan je da su građani itekako znatiželji i da se o radovim puno govori.

-Radovi idu bolje nego što smo očekivali. Treća faza ide puno brže nego što je išla prva i druga. Nema probijanja rokova, vidjet ćemo kako će sve to izgledati u narednim mjesecima, do Terezijane. Postavljeni su rubnjaci, kanalice, sustav odvodnje, radi se priprema za završni sloj i od ponedjeljka se počinje postavljati pješačka staza.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

S tim da za otprilike dva tjedna dolaze kocke. Te će kocke biti drugačije od onih na prva dva dijela korza. Prve dvije faze polako se ušminkavaju. Promijenjena je fuga, nema više vrtoglavice. Ono što mogu obećati, dio do Oka bara bit će gotov do Terezijane, što nam je jako važno, otkrio je Hrebak.

Obnova zgrada Vodotehne i starog zatvora

Što se tiče financija, potvrdio je kako nema probijanja iznosa, a radovi su i dalje u cijeni od oko 11 milijuna kuna.

-To je pravo čudo u ovim vremenima. Možemo svime biti zadovoljni.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Da smo danas poleli s radovima, sve bi koštalo duplo više. Ono što još treba reći, jučer smo nakon rebalansa proračuna donijeli odluku da Hidroregulacija ulazi u posao vezano uz obnovu od potresa zgrade Vodotehne. Sada teče rok za žalbu koji traje 8 dana. Isto vrijedi za zgradu Učeničkog doma, bjelovarska tvrtka Crotal je dobila posao, kazao je Hrebak otkrivši i kako je služba jabne nabave završava proces odluke o izvođaču radova na  konstrukcijskoj obnovi zgradi starog zatvora. Riječ je o zajednici ponuditelja, tvrtkama Demaring d.o.o. i Begeom inženjering d.o.o.

Ono što je svakako važno reći, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik, jest činjenica da su radovi skuplji zato što će izvođači radova morati raditi prekovremeno i vikendom kako bi ispoštovali kratki rok, dodatno skraćen zbog poštivanja brojnih birokratskih zavrzlama. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!