Fotografija: Zona Korenovo počet će se graditi iduće godine, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Zona Korenovo počet će se graditi iduće godine, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

Hrebak: "Iduće godine krećemo graditi najveću poslovnu zonu u ovom dijelu Hrvatske"

"Dobili smo lokacijsku dozvolu za zonu koju će grijati besplatna geotermalna energija i do koje će doći brza cesta od Zagreba. Očekujem da će se zona brzo popuniti i zapošljavati par tisuća Bjelovarčana", kaže HrebakKao što je i najavljeno na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Bjelovar danas je ishodio lokacijsku dozvolu za Zonu Korenovo. Podsjetimo, u srpnju 2021. godine potpisan je ugovor kojim je država darovala Gradu 80 hektara zemljišta upravo za izgradnju spomenute zone.

- Nakon što smo dobili zemljište pokrenuli smo postupak projektiranja prometne i komunalne infrastrukture. U srpnju smo dobili rješenje ministarstva o procjeni utjecaja na okoliš, a sada smo ishodili i lokacijsku dozovolu, potvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te nastavio.

"Zona će zapošljavati tisuće Bjelovarčana"

- Očekujemo da ćemo na proljeće imati građevinsku dozovolu, a zatim slijedi postupak javne nabave. Realno je očekivati da tijekom ljeta krenemo graditi najveću zonu u ovom dijelu Hrvatske u kojoj ćemo hale grijati besplatnom geotermalnom energijom i do koje će doći brza cesta od Zagreba. Dodamo li to da će će Bjelovar biti grad koji će imati najmanje poreze u državi, očekujem da će se zona brzo popuniti i zapošljavati par tisuća Bjelovarčana. Drago mi je da smo nakon 20-tak godina pričanja o toj zoni, u svega četiri godine došli na nivo da počnemo govoriti o mjesecu kad se ona kreće graditi, poručio je Hrebak. 

Nova Poslovna Zona Veliko Korenovo nalazit će se u neposrednoj blizini buduće brze ceste/ Foto: Grad Bjelovar
Nova Poslovna Zona Veliko Korenovo nalazit će se u neposrednoj blizini buduće brze ceste/ Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!