Fotografija: Marko Marušić želi da ga svi čuju pa se odlučio za sučeljavanje na županijskom radiju umjesto gradskom/ Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić želi da ga svi čuju pa se odlučio za sučeljavanje na županijskom radiju umjesto gradskom/ Foto: Deni Marčinković

HDZ: "Marušić želi sučeljavanja, ali od idućeg tjedna na županijskim, a ne gradskim radio postajama"

Marko Marušić opredijelio se za sučeljavanje na županijskim medijima, koje je definirao kao prioritet u odnosu na gradske jer želi da ga čuje cijela županija, poručili su iz HDZ-ovog stožeraNakon što je objavljeno priopćenje u kojem iz Damir Bajs Nezavisne liste upozoravaju kako se HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana Marko Marušić očito uplašio sučeljavanja jedan na jedan s aktualnim županom i kandidatom u drugome krugu Damirom Bajsom, stiglo je priopćenje iz izbornog stožera Marka Marušića. Prenosimo ga u cijelosti:

"Vezano uz navode kako je kandidat za župana Marko Marušić odbio sučeljavanje na gradskom Radiju Tereziji, želimo obavijestiti javnost o slijedećem:

Bez dijeljenja

- Kandidat Marko Marušić u prvome krugu izborne kampanje, za razliku od svog protukandidata Damira Bajsa prisustvovao je svim sučeljavanjima (uključujući i ono na Radio Tereziji), prihvatio apsolutno sve zahtjeve novinara za nastupima u svim medijima, bez izuzetka i nikada nije, niti će ikada dijeliti medije na „naše“ i „njihove“.

- Na poziv Radio Terezije izborni stožer Marka Marušića nije odgovorio negativno, nego nije odgovorio do roka koji je taj Radio postavio, jer je poziv za sučeljavanje stigao u utorak, rok za odgovor je bio u srijedu, a termin sučeljavanja u četvrtak. To nam je više sličilo na neko uvjetovanje, a mi smatramo da se mediji i kandidati trebaju usuglasiti oko termina, a ne ih uvjetovati.

- Usporedo s pozivom stožer Marka Marušića vodio je razgovore oko nastupa na županijskim medijima, jer ih je definirao kao prioritet u odnosu na gradske medije, s obzirom da je Marko Marušić kandidat za župana, a ne za gradonačelnika.

Županijski radio

- S obzirom da je drugi krug kampanje znatno kraći od predkampanje i kampanje prvoga kruga, izborni stožer Marka Marušića odlučio se za sučeljavanje u drugom tjednu kampanje i to na radijskim postajama koje svojim signalom pokrivaju cijelu županiju ili barem njezin veći dio, jer smatramo da svim stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije koji to žele treba omogućiti da čuju sučeljavanje. 

- Mi u stožeru Marka Marušića, a nadamo se i većina birača, čvrsto vjerujemo da će nakon nedjelje 30. svibnja Marko imati priliku češće nego ranije gostovati u programu Radio Terezije, kao i svim ostalim medijima", stoji u priopćenju koje su poslali iz izbornog stožera Marka Marušića.