Fotografija: HDZ je dugo vagao hoće li na Damira Bajsa ići s Velimirom Žuncem (u okviru) ili Markom Marušićem
Galerija
HDZ je dugo vagao hoće li na Damira Bajsa ići s Velimirom Žuncem (u okviru) ili Markom Marušićem

HDZ ipak odustao od Žunca i s Marušićem ide srušiti Damira Bajsa

"Dat ću svoj puni doprinos na predstojećim izborima i pomoći ću Marku Marušiću da pobijedi u izbornoj utrci za župana Bjelovarsko-bilogorske županije", kazao je Žunac i dodao da su u odabiru kandidata odlučivale nijanseKandidat HDZ-a za župana Bjelovarsko-bilogorske županije bit će Marko Marušić, predstojnik Područnog ureda HZMO u Bjelovaru. To nam je potvrdio Velimir Žunac, HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, čovjek čije se ime uz Marušićevo posljednjih dana spominjalo kao jednog od mogućih HDZ-ovih kandidata za župana. 

Analize odlučile

- Mogu reći da mi je bila čast biti u najužem krugu HDZ-ovih kandidata za poziciju župana Bjelovarsko-bilogorske županije te da ću kao dugogodišnji član stranke dati svoj puni doprinos na predstojećim izborima i da ću pomoći Marku Marušiću da pobijedi u izbornoj utrci za župana Bjelovarsko-bilogorske županije - kazao je Žunac. 

Državni tajnik Velimir Žunac/Foto: Nikica Puhalo
Državni tajnik Velimir Žunac/Foto: Nikica Puhalo

Dodao je da su u odabiru kandidata odlučivale nijanse i da je nakon provedenih analiza izbor prevagnuo na Marušićevu stranu. Budući da nam je Žunac rekao da odluka ipak još nije službena, njenu potvrdu zatražili smo i od predsjednika Županijskog odbora bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a, Mire Totgergelija.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ

 - U ovom trenutku mogu vam reći da su završile konzultacije unutar stranke oko izbora kandidata za župana. Iako su neka imena već procurila u javnost, odluku o našem kandidatu donijet ćemo na sjednici Županijskog odbora, koja će se održati početkom idućeg tjedna, a nakon toga ćemo i javnosti predstaviti našeg kandidata - rekao je Totgergeli. 

Čeka službenu odluku

Marko Marušić, po svemu sudeći budući HDZ-ov kandidat za župana, nije želio ništa komentirati prije službene odluke Županijskog odbora.

- Bilo bi nekorektno od mene davati bilo kakav komentar prije nego ŽO HDZ-a donese odluku. Kada se to dogodi vrlo rado ću razgovarati o ovoj, kao i o svim drugim temama - poručio je Marušić.

Marko Marušić, predstojnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Područnog ureda u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković
Marko Marušić, predstojnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Područnog ureda u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, u lokalnim medijima već neko vrijeme špekulira se o budućem kandidatu HDZ-a za bjelovarsko-bilogorskog župana, a kao najozbiljniji kandidati upravo su se spominjali Marko Marušić i Velimir Žunac.