Fotografija: 
Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)

Hakerski napad na KBC Zagreb: "Cijeli sustav je isključen, dio pacijenata šaljemo u druge bolnice"

"Ovaj napad konkretno znači da ne možemo primjerice, dobiti isprintani nalaz od neke pretrage, već sve ispisujemo ručno. Unatoč tome, hitni pacijenti neće ostati bez skrbi", kažu u bolniciNakon što su hakeri jučer poslijepodne napali službene web stranice institucija kao što su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza, jutros je iz KBC-a Zagreb priopćeno da je došlo do kibernetičkog napada na njihove sustave, piše Jutarnji list.

- Obaviještavamo vas da je danas, 27. lipnja 2024. godine u jutarnjim satima, došlo do kibernetičkog napada na sustave Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Iz navedenog razloga primorani smo isključiti sve sustave zbog dodatnih provjera te ćemo iste vraćati u produkciju kada se uvjerimo u njihovu sigurnost i ispravnost. Navedena situacija neće ugroziti bolesnike u KBC-u Zagreb, priopćili su iz KBC-a Zagreb.

Preusmjeravanje u druge bolnice

Dodajmo, iako cijeli proces zbrinjavanja pacijenata ide sporije, nitko neće ostati bez potrebne skrbi, kažu u bolnici.

Isto tako, liječnici kažu da ovaj napad konkretno znači da ne mogu primjerice, dobiti isprintani nalaz od neke pretrage poput radiološke, već sve ispisuju ručno što usporava proces. Mole pacijente za strpljenje. 

- Dio pacijenata ćemo usmjeriti u druge bolnice, no hitni će se zbrinjavati odmah, kažu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!