Fotografija: Stipendisti Grada Grubišno Polje/ Foto: Grad Grubišno Polje
Stipendisti Grada Grubišno Polje/ Foto: Grad Grubišno Polje

Grubišno Polje daje stipendije učenicima i studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja

Studentska stipendija iznosi 150 eura i veća je za 17,5 eura u odnosu na dosadašnje, dok učenička iznosi 100 eura i u odnosu na dosadašnje veća je za oko 20 euraGrubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s troje studenata i petero srednjoškolaca koji se školuju za deficitarna zanimanja potpisao ugovore o stipendiranju.

Naime, Grad Grubišno Polje već više od dva desetljeća osigurava studentske stipendije, dok je 2018. godine uveo i stipendiranje učenika srednjih škola, koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Povećan iznos stipendija

Studentska stipendija iznosi 150 eura i veća je za 17,5 eura u odnosu na dosadašnje, dok učenička iznosi 100 eura i u odnosu na dosadašnje veća je za oko 20 eura. Učeničke stipendije su nepovratne ukoliko korisnik uredno i u roku završi svoje srednjoškolsko obrazovanje i ne promjeni mjesto prebivališta, dok su studentske nepovratne ukoliko student ostvari uspjeh prosjeka većeg od 4,5 i dvije godine nakon diplome ima prebivalište na području grada.

Čestitke novim stipendistima

- Tako Grad u konačnici s novih troje stipendira 11 studenata, te s novih petero ukupno 14 srednjoškolaca deficitarnih zanimanja, za što je u proračunu Grada rezervirano 43.750 eura. Osim gradonačelnika Zlatka Mađeruha, čestitke novim stipendistima i njihovim roditeljima, koji su supotpisnici ugovora, uputila je i predsjednica povjerenstva za dodjelu stipendija i pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije Jasminka Meheš - javili su iz Grada Grubišno Polje.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!