Fotografija: Nešto novo i sasvim drugačije u gastroponudi Čazme/Foto: Facebook Grof Lovski
Galerija
Nešto novo i sasvim drugačije u gastroponudi Čazme/Foto: Facebook Grof Lovski

Grof Lovski u Čazmi novo je mjesto u gradu: "Ćevapi s dodatkom muflona tek su dio ponude od divljači"

"Ponudit ćemo sve što proizvodimo ovdje u tvornici", kaže vlasnik i dodaje kako planiraju organizirati proslave rođendana, raznih fešta, a u planu je i organizirano praćenje utakmicaČAZMA – Čazmanski kraj nedavno je dobio novu, sasvim neuobičajenu gastro ponudu - Grof Lovski grill čiji vlasnik je Marko Lušić. Nudit će gostima nesvakidašnje proizvode od divljači, a osim gasto ponude, u planu im je i organizacija zabavnih događanja.

Naime, kako su se pohvalili iz Grada Čazme, Grof Lovski mala je tvornica za preradu mesa divljači u Čazmi s dugogodišnjom obiteljskom tradicijom u koju su utkane tri ključne stvari – vrhunska kvaliteta, idealni uvjeti i dovoljno vremena koje omogućava proizvodima da razviju originalan okus sušenog mesa. Tvornica posluje nešto manje od pet godina i zapošljava 16 radnika.

Na pitanje zašto su izabrali baš Čazmu za svoje poduzeće, vlasnik Marko Lušić odgovara.

Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski

- Zato što volim Čazmu. Lijepo mi je ovdje. Super su mi ljudi, a na jako malom prostoru je koncentracija tolikog znanja da je to čudesno. Trebate li električara, zidara ili bilo kakvog majstora, dovoljno je otići u krug od 100 metara, pitati i dobijete odgovor, kazao je Lušić.

Tri tipa burgera

Grof Lovski je prvi i jedini domaći brend posvećen proizvodnji trajnih i polutrajnih mesnih i suhomesnatih proizvoda od domaće divljači.

- Meso koje koristimo prolazi stroge kontrole, sva divljač koja do nas dolazi ima papire. Što se tiče naših proizvoda, oni nisu u potpunosti od divljači. Nismo htjeli staviti samo meso divljači jer bi proizvodi bili prejaki mirisom, pretamni i preskupi. Htjeli smo napraviti idealnu kombinaciju, omjer mesa divljači i mesa domaće svinje, kako bi naš proizvod učinili dostupnijim široj masi ljudi, ističe Lušić.

Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski

Svoje proizvode su do sada plasirali samo u trgovačke centre, a od sada su dostupni Čazmancima i u maloj trgovini i ugostiteljskom objektu koji su smješteni do samog pogona u čazmanskoj Poduzetničkoj zoni. Osim što se mogu kupiti, proizvodi se mogu i kušati.

- Imat ćemo tri tipa burgera i ćevape koje radimo s manjim dodatkom muflona. Imat ćemo i više vrsta kobasica koje sami proizvodimo, kao i roštiljke jer su mi jako drag proizvod. Punimo ih u ovčje crijevo koje dobro podnosi vatru pa ako se pravilno naprave, nakon pečenja postanu hrskavi izvana, a sočni iznutra. Nabavili smo i najbolji kruh jer uz dobre burgere moraš imati dobar kruh. Također, napravili smo tri različita umaka, koje ćemo servirati uz sve ove proizvode. Htjeli smo izaći pred ljude i ponuditi nešto novo pa se nadamo da će se većini svidjeti. U isto vrijeme, opremili smo i jedan mali frižider, odnosno izložbenu vitrinu s našim proizvodima.

Organizirano praćenje utakmica

Želimo da, kad čovjek dođe i proba nešto što mu se svidi, može to kupiti za doma – kobasice, roštiljke ili naše salame. Radit ćemo i plate. Ponudit ćemo sve što proizvodimo ovdje, pojasnio je Lušić i dodao kako planiraju organizirati proslave rođendana, raznih fešta, a u planu je i organizirano praćenje utakmica.

Prilagodili su cijene jer, kažu, znaju gdje su i za koga rade.

Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski

- Naravno, bit će razlike u cijenama ovdje i u Zagrebu u trgovini, najviše zbog distributivnih razloga. Ipak, trudili smo se da ovdje cijene budu što povoljnije za naše klijente, a da pritom ne izgubimo na kvaliteti. Važno nam je zadržati kvalitetu i imati kontinuirano vrhunske proizvode, umjesto da trčimo za profitom, istaknuo je Lušić.

Potpora poslovanju stigla je i od gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka.

Povoljne cijene

- Jedinstvena je priča ove tvornice koja ima proizvodnju i preradu mesa od divljači. To je jedina takva tvornica u Hrvatskoj, što je čini specifičnom i garantira uspjeh. Ako si jedini, imaš prednost. Vjerujem da će Grof Lovski napraviti dobar posao sa svojim proizvodima u gastronomiji. Dobro je što su se odlučili ponuditi građanima svoje proizvode u trgovini u sklopu tvornice jer do sada to nije bilo moguće. Mislim da je to jako dobro i da ima perspektivu, rekao je gradonačelnik, piše Čazma.hr.

Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski

Inače, kako piše Jutarnji list, Marko Lušić, nekadašnji RTL-ov voditelj, 2018. godine pokrenuo je proizvodnju suhomesnatih proizvoda od domaće divljači Grof Lovski, čime je postao i vlasnik prvog domaćeg brenda posvećenog upravo takvoj vrsti proizvoda. Posljednjih nekoliko godina njegove su kobasice i suhomesnati proizvodi postali prilično popularni, mogu se kupiti čak i u određenim supermarketima, a velik broj pohvala na račun Grofa Lovskog stiže i od domaćih ugostitelja.

S obzirom na veliki uspjeh, idući logičan Lušićev korak bio je otvaranje restorana, gdje će svoje proizvode i sam moći ponuditi, pa je tako ovih dana napokon u Čazmi otvoren Grof Lovski grill bar. Ovdje se nude jela kao što su ćevapi od muflona i burger od divlje svinje, a zanimljivo je dodati i kako niti jedno jelo na meniju ne prelazi cijenu od 10 eura, osim plate koja je namijenjena za dijeljenje i košta 13,80 eura. Cijene burgera, koje nude u dvije varijante je 6,60 eura, ćevapi koštaju 6,90 eura, kobasice s roštilja između 4,40 i 6,60 eura, piše Jutarnji list.

Foto: Facebook Grof Lovski
Foto: Facebook Grof Lovski

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!