Fotografija: Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana već je dogovorio sastanak s obitelji Ferenčić kako bi se dogovorili oko pomoći/Foto: Arhiva
Galerija
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana već je dogovorio sastanak s obitelji Ferenčić kako bi se dogovorili oko pomoći/Foto: Arhiva

Gradonačelnik Kasana: Mariju želimo riješiti grijanje i prilaz kući

Trebao sam ići kod njih, ali nisam mogao jer sam završio u samoizolaciji pa ćemo se naći kada izađem iz samoizolacije. Svakako ćemo pomoći Mariju, rekao nam je gradonačelnik Lipika Vinko KasanaVinko Kasana, gradonačelnik Lipika, upoznat je sa slučajem Marija Ferenčića, nepokretnog mladića koji se s obitelji iz Žumberka preselio u Lipik kako bi mogao ići na fizikalne terapije u Toplice Lipik.

Nesretni događaj

Ova obitelj je doista proživjela teške trenutke; Mario je ostao nepokretan u prometnoj nesreći, a brat mu je poginuo u drugoj prometnoj nesreći. Smrt brata slomila je njihova oca koji se od tog nesretnog događaja nikad nije oporavio, a majka je imala tri operacije na kralježnici i postala invalid. 

No, oni se ne predaju. To zna i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. 

- Da, znam cijelu njihovu priču. Trebao sam ići kod njih, ali nisam mogao jer sam završio u samoizolaciji. I bolje da da je tako ispalo da ih ne bih, ne daj Bože, zarazio. Zbog toga smo prebacili naš sastanak za vrijeme kada izađem iz samoizolacije. No, poslali smo im neki osnovni paket pomoći kućanskih potrepština za prvu ruku.

Gradonačelnik Kasana kaže da će im svakako pomoći, ali da želi prvo razgovarati s njima kako bi vidio što im je točno najpotrebnije. 

Ljepši Božić

- Mi smo već bili dogovarali da im Grad napravi ispred kuće prilaz za invalide kako bi Mario mogao lakše ulaziti u kuću. Ono što sam čuo je da se griju na drva, no problem je što je peć na jednoj strani kuće, a Mario se nalazi u drugom kraju kuće pa mu je hladno. Mislim da ćemo im tu oko grijanja moći pomoći da se Mario ne smrzava. Ali, kažem, prvo želim razgovarati s njima kada izađem iz samoizolacije. No, Lipik će im sigurno pomoći, uljepšat ćemo im Božić - rekao je za MojPortal.hr gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. 

Obitelj Ferenčić je u Lipik doselila u travnju ove godine s nadom da će se uz kvalitetnu fizikalnu terapiju i liječničku brigu i skrb, Mario u budućnosti osoviti na noge, a možda i ponovno prohodati. Majka Vera kaže da su u Lipiku za sada zadovoljni. Posebno kada se uzme u obzir da su u Krapinskim Toplicama, u kojima su zbog Marijove fizikalne terapije živjeli od 2017. godine, živjeli kao podstanari u 25 četvornih metara malom stanu, za koji je stanarina bila vrlo skupa. 

Dio rođendanske torte koju mu je ispekla prijatlejica Marijana, završio je i na Mariovom nosu/Foto: Privatni album
Dio rođendanske torte koju mu je ispekla prijatlejica Marijana, završio je i na Mariovom nosu/Foto: Privatni album