Fotografija: Gradonačelnik Garešnice potpisuje ugovore s mladim obiteljima s područja Garešnice/Foto: Krugoval Garešnica
Galerija
Gradonačelnik Garešnice potpisuje ugovore s mladim obiteljima s područja Garešnice/Foto: Krugoval Garešnica

Gradonačelnik Garešnice potpisao šest ugovora s mladim obiteljima

Nama je interes da se te mlade obitelji ili dosele kod nas ili da pomognemo mladim obiteljima koji već žive na području Garešnice da budu dio našeg grada i u budućnosti - kaže gradonačelnik Josip BilandžijaGradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je šest ugovora za pomoć mladim obiteljima s područja Garešnice.

Tri ugovora se odnose na kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta, a  tri za rekonstukciju stambenog prostora, obiteljske kuće ili stana.

Danas je potpisano šest ugovora s mladim obiteljima iz Garešnice/Foto: Krugoval Garešnica
Danas je potpisano šest ugovora s mladim obiteljima iz Garešnice/Foto: Krugoval Garešnica

- Grad Garešnica ima te potpore od 2017. godine kojima pokušavamo biti podrška mladim obiteljima pri rješavanju njihovog stambenog pitanja. Imamo dvije mjere. Jedna se odnosi na kupovinu građevinskog zemljišta, stana ili kuće, a druga se odnosi na rekonstrukciju postojećeg stana ili obiteljske kuće gdje oni ostvaruju pomoć u iznosu od 7000 kuna. S druge strane, oni koji kupe kuću, stan ili zemljište ove godine, mogu iskoristiti i ovu drugu potporu što se tiče adaptacije njihovog postojećeg stambenog objekta - rekao nam je gradonačelnik Josip Bilandžija ističući kako je njihov javni poziv stalno otvoren i poručuje mladim obiteljima da im se mogu javiti tijekom cijele godine.

Foto: Krugoval Garešnica
Foto: Krugoval Garešnica

- Nama je interes da se te mlade obitelji ili dosele kod nas ili da pomognemo mladim obiteljima koji već žive na području Garešnice da budu dio našeg grada i u budućnosti - kaže gradonačelnik Garešnice podsjećajući kako Grad Garešnica ima još potpora za mlade obitelji.

Naime, prema njegovim riječima, Grad Garešnica osigurao je mjesto u vrtiću svoj djeci na području Garešnice, a tu su još i potpore za novorođenčad, potpore u vidu stipendija, subvencija za prijevoz učenika i ostale.