Fotografija: Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo

Gradonačelnik Čazme naredio Komunalijama da smanje cijenu: "Stornirajte račune za listopad!"

"Povećanje koje su predložile Komunalije prevelik je i nedopustiv udarac na kućne budžete, pogotovo naših najosjetljivijih skupina", poručio je Dinko Pirak u svom priopćenjuGradonačelnik Čazme Dinko Pirak reagirao je na povećanje cijena komunalnih usluga na tom području tako što je naredio Komunalijama da storniraju račune za listopad i građanima pošalju nove, financijski prihvatljivije.

Priopćenje prvog čovjeka Čazme prenosimo u cijelostI:

"Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Kao gradonačelnik, u ime vas, mojih sugrađana, reagirao sam na povećanje cijena komunalnih usluga te naložio Komunalijama da značajno smanje cijenu.

Računi izdani za listopad bit će stornirani te će biti izdani novi, s korigiranim cijenama. Sugrađani koji su već platili račune, sljedeći će mjesec imati preplatu.

Vjerujem da smo svi svjesni da je povećanje cijene komunalnih usluga ekonomski opravdano jer je uistinu sve poskupjelo te je poslovanje Komunalija s dosadašnjim cijenama jednostavno neodrživo.

Ne možemo dopustiti da desetci ljudi izgube radna mjesta, a desetci obitelji mjesečni prihod.

Usprkos svemu tome, jasno mi je da je povećanje koje su predložile Komunalije prevelik i nedopustiv udarac na kućne budžete, pogotovo naših najosjetljivijih skupina poput umirovljenika, odnosno staračkih i samačkih domaćinstava. Stoga sam od Komunalija zatražio novi prijedlog cjenika po kojemu će se obračunati cijene za listopad i dalje.

Nadam se i vjerujem će da takvo povećanje, iako je u konačnici ipak povećanje, biti lakše za podnijeti".

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!