Fotografija: Foto: Cropix, Grad Pakrac
Foto: Cropix, Grad Pakrac

Grad Pakrac sedmu godinu zaredom pomaže obiteljima s troje i više djece

Programom je unutar 101 obitelji, koje su do sada stekle prava, obuhvaćeno 332 djece. Tijekom ove godine očekujemo nove obitelji s trećim djetetom, ponosni su iz GradaPAKRAC – Grad Pakrac objavio je Javni poziv za ostvarivanje prava iz Programa „Tri plus“ namijenjenog obiteljima s troje i više djece koje imaju prebivalište i borave na području Grada Pakraca. Ovu pogodnost Grad Pakrac provodi sedmu godinu zaredom.

- U Pozivu koji je za ostvarivanje prava u 2024. godini otvoren do 30.11.2024., obitelji koje su prošle godine stekle pravo, trebale su do 15.01.2024. potpisati izjavu o nepromijenjenim okolnostima, odnosno promjenama koje bitno ne utječu na ostvarivanje prava, kako bi prava koristile i u ovoj, 2024. godini.

Pogodnosti koje ostvaruju

Po Pozivu se javila ukupno 101 obitelj koja ostvaruje sljedeća prava:

- 30,00 eura mjesečno za režijske troškove (u godini je to ukupno 360,00 eura),

- smanjenje cijene za 50 posto roditeljske participacije cijene pohađanja redovnog programa vrtića,

- potpuno oslobođenje plaćanja komunalne naknade za legalno korištenu kuću ili stan,

- mogućnost podmirenja troškova povratne studentske karte javnim prijevozom 10 puta godišnje za djecu - redovne i redovite studente, javljaju iz Grada.

Programom je unutar 101 obitelji, koje su do sada stekle prava u 2024. godini, obuhvaćeno 332 djece. Unutar ukupnog broja obitelji njih 81 su obitelji s troje djece, 14 sa četvero, 3 obitelji s petero i tri obitelji sa šestero djece.

- Tijekom godine do 30.11.2024. očekujemo nove obitelji s trećim djetetom koje upućujemo na uključivanje u program „Tri plus“ tijekom upisa novorođenčeta, ponosni su iz Grada.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!