Fotografija: Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: Nikica Puhalo
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: Nikica Puhalo

Grad Pakrac ponovno pomaže mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja, prijavite se!

Obitelji će se financirati kroz četiri mjere i to: financijska pomoć mladoj obitelji pri kupnji građevinskog zemljišta, pri kupnji, pri izgradnji i pri rekonstrukciji stambenog objektaGrad Pakrac je raspisao novi Javni poziv namijenjen mladim obiteljima za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.  

Kao i u prethodne dvije godine, pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji će se financirati kroz četiri mjere i to financijska pomoć mladoj obitelji pri kupnji građevinskog zemljišta, pri kupnji stambenog objekta, pri izgradnji stambenog objekta i pri rekonstrukciji stambenog objekta.

Prijave do listopada

-Korisnici sredstava po ovom pozivu su mlade obitelji kojima se u smislu ovog poziva smatra bračna ili izvanbračna zajednica koju čine podnositelj zahtjeva i njegov bračni ili izvanbračni drug i djeca, ukoliko ih imaju, odnosno jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj, pod uvjetom da barem jedan od njih nije navršio 40 godina života prije raspisivanja javnog poziva, poručuju iz Grada Pakraca i dodaju kako je podnošenje zahtjeva s pripadajućom dokumentacijom na raspisan javni poziv moguće najkasnije do 31. listopada ili do iskorištenja sredstava.

U gradskom proračunu je ove godine za tu namjenu planirano 350.000 kuna.

Zahtjevi se podnose u pisanom obliku na propisanim obrascima na adresu: Grad Pakrac, Trg bana J. Jelačića 18, 34550 Pakrac, s naznakom „Mlade obitelji“.

Program potpore traje od 2020.

Svi obrasci i detaljne informacije o Javnom pozivu dostupne su na LINK ili osobno u zgradi gradske uprave na Trgu bana J. Jelačića 18, uredu 127 (Marija Martinelli).

Dodajmo, program potpore mladim obiteljima radi rješavanja stambenog pitanja na području Grada Pakraca započeo je 2020. godine i kroz ovu mjeru je pomoć ostvarilo ukupno 87 obitelji, a Grad Pakrac je za tu namjenu kroz dvije godine izdvojio nešto više od milijun kuna.