Fotografija: Foto: Goran Mehkek/cropix (ilustracija)
Galerija
Foto: Goran Mehkek/cropix (ilustracija)

Grad Pakrac osigurao pomoć za obitelji s troje i više djece, evo svih detalja

Novac se može potrošiti na troškove stanovanja, komunalne i druge režijske troškove, podmirivanje programa dječjeg vrtića i troškove prijevoza za studentePAKRAC - Grad Pakrac objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoći korisnicima iz programa "Tri plus" u 2023. godini, piše Pakrački list.

Pravo na pomoć iz ovog programa demografskih i pronatalitetnih mjera Grada ostvaruju državljani Republike Hrvatske, obitelji s troje i više djece koja su u dobi do 18 godina starosti, odnosno do 25 godina starosti ukoliko se redovno školuju ili im je utvrđen invaliditet radi, a čiji članovi nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade te imaju prijavljeno prebivalište i čine zajedničko kućanstvo na području Grada Pakraca.

Razne vrste pomoći

Pomoć se može odnositi na troškove stanovanja kroz godišnji iznos komunalne naknade i 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove, 50 posto mjesečne cijene redovnog programa dječjeg vrtića za dijete koje pohađa redovni program vrtića i podmirivanje troškova prijevoza, odnosno pravo na povrat iznosa plaćenog za povratnu studentsku voznu kartu djetetu, javnim prijevozom vlakom ili autobusom.

Pomoć se može odnositi na troškove stanovanja, komunalne i druge režijske troškove, podmirivanje programa dječjeg vrtića i troškova prijevoza za studente/Foto: Grad Pakrac
Pomoć se može odnositi na troškove stanovanja, komunalne i druge režijske troškove, podmirivanje programa dječjeg vrtića i troškova prijevoza za studente/Foto: Grad Pakrac

Pomoć iz ovog Poziva dodjeljuje se za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca iduće godine. Zahtjevi s pripadajućim prilozima se podnose do 30. studenoga 2023. poštom u zatvorenoj omotnici ili neposrednom predajom u gradskoj upravi. 

Ukoliko se zahtjev podnosi do 15.01.2023. godine pravo Korisnik ostvaruje za kalendarsku 2023. godinu, odnosno na rok u kojemu u toj kalendarskoj godini zadovoljava nepromijenjene uvjete.

Detalji Javnog poziva

Po zahtjevu podnesenom nakon 15.01.2023. godine Korisnici će prava ostvarivati temeljem rješenja nadležnog upravnog tijela, od mjeseca koji slijedi nakon izvršnosti rješenja, piše Pakrački list.

Obitelji koje su ostvarile prava iz Programa TRI PLUS u 2022. godini uz uvjet da su unutar obitelji nepromijenjene okolnosti ne trebaju podnositi nove Zahtjeve, već su dužne potpisati Izjavu o (ne)promijenjenim okolnostima do 15.01.2023. u uredu br. 128 gradske uprave ili istu dostaviti poštom na adresu: Grad Pakrac, Trg bana J. Jelačića 18, 34550 Pakrac s naznakom „TRI PLUS-Izjava“, odnosno putem elektronske pošte (PDF): dubravka.spancic@pakrac.hr.

Svi detalji nalaze se na službenoj web stranici Grada Pakraca OVDJE.