Fotografija: Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana na potpisivanju ugovora o potporama poduzetnicima/Foto: Compas.hr
Galerija
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana na potpisivanju ugovora o potporama poduzetnicima/Foto: Compas.hr

Lipik dao nove potpore poduzetnicima, u tri godine 354.102 kn

Gradonačelnik Vinko Kasana je istaknuo kako su njegova vrata poduzetnicima, kao i svim drugim građanima, uvijek otvorena za razgovor i prijedlogePet poduzetnika s područja Grada Lipika potpisalo je u Gradskoj upravi Lipika ugovore o dodjeli potpora poduzetnicima. Dodijeljene potpore odnose se na podupiranje zapošljavanja i kupovinu opreme i mehanizacije, a samo su jedna u nizu mjera kojima Grad Lipik podupire lokalne poduzetnike u skladu s Programom mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2018. do 2021. godine, piše Compas.hr

Prema riječima gradonačelnika Lipika Vinka Kasane poduzetnici su Gradu i zajednici u kojoj žive od osnovne važnosti radi djelatnosti koje obavljaju i radne snage koju zapošljavaju od čega žive brojne obitelji i na kraju krajeva radi poreznih davanja od kojih se financira i uprava koja postoji, ne da bi bila sama sebi svrhom, već da bi bila na usluzi svim građanima.

U protekle tri godine Grad Lipik je poduzetnicima sa svog područja dodijelio ukupno 354.102,00 kune čime je financijski poduprto 22 poduzetnika; 2020. godine 7 poduzetnika sa 104.523,00 kune, 2019. godine 5 poduzetnika sa 77.587,00 kuna i 2018. godine 10 poduzetnika primilo je potpore u iznosu 171.991,00 kunu.

Gradonačelnik je također istaknuo da su njegova vrata poduzetnicima, kao i svim građanima, uvijek otvorena za razgovor i prijedloge, te da se nada da će ovogodišnje globalne neprilike koje nisu zaobišle ni Hrvatsku uskoro biti privedene kraju ta da će se život i poduzetništvo, pogotovo ugostiteljstvo, koje je jedno od pandemijom najpogođenijih djelatnosti, uskoro vratiti u pretpandemijske okvire.