Fotografija: Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisuje ugovore s predstavnicima udruga/Foto: KruGaresnica.info
Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisuje ugovore s predstavnicima udruga/Foto: KruGaresnica.info

Grad Garešnica svojim udrugama dodijelio oko 2 milijuna kuna

Grad Garešnica dosta je ulagao i u obnovu društvenih domova, sportskih objekata, vatrogasnih domova i svih ostalih prostora u kojima udruge s područja Garešnice provode svoje aktivnostiGradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je u petak ugovore s dijelom udruga s područja Garešnice vrijedne oko 300.000 kuna. 

Više od 100 udruga

U Maloj sali Hrvatskoga doma u Garešnici potpisani ugovori s udrugama koje se bave osobama s invaliditetom, zatim humanitarnim udrugama, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, udrugama građana, udrugama civilnog društva iz područja amaterizma, udrugama civilnog društva iz područja manifestacija u kulturi.

- Na području Grada Garešnice djeluje preko 100 udruga. Prije dva mjeseca potpisali smo ugovore sa sportskom zajednicom Grada Garešnice u iznosu od 750.000 kuna pa smo potpisali ugovore s vatrogasnom zajednicom Grada Garešnice u iznosu od oko 600.000 kuna. Isto tako smo potpisali ugovore sa Zajednicom tehničke kulture i Gradskim društvom Crveni križ. Potpora Grada Garešnice prema udrugama na godišnjoj razini iznosi oko 2 milijuna kuna. Moram reći kako Grad Garešnica podržava svoje udruge jer su one nositelji brojnih aktivnosti i pokretači našeg grada. Izuzetno ih cijenimo i zahvaljujemo im se na njihovom doprinosu da našu Garešnicu i okolna mjesta učine boljim mjestom za život - rekao nam je gradonačelnik Josip Bilandžija i dodao kako garešničkim udrugama Grad Garešnica ne daje samo financijske potpore nego im i uređuje prostore. 

U tijeku tri projekta

Naime, Grad Garešnica dosta je ulagao i u društvene domove, sportske objekte i sve ostale prostore u kojima udruge provode svoje aktivnosti.

- U tijeku su tri projekta za koja se nadam da će brzo biti gotova. Jedan od njih je Centar za posjetitelje u onoj krasnoj zgradi u centru grada, zgrada stare gradske knjižnice i zgrada stare gradske uprave. Žao mi je što brojne naše udruge zbog pandemije koronavirusa ne mogu provoditi manifestacije. Tužno je gledati utakmice bez gledatelja, prazne društvene domove, ali nadam se da će i to uskoro biti iza nas i da ćemo svi zajedno uživati u njihovim programima - istaknuo je gradonačelnik Josip Bilandžija.