Fotografija: Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr

Grad Garešnica i ove godine isplaćuje božićnice svojim umirovljenicima

Božićnicu u iznosi od 200 kuna dobit će umirovljenici čija je mirovina manja od 2000 kuna. Svjesni smo da je iznos simboličan, ali nažalost trenutno nemamo mogućnosti izdvojiti veća sredstva, kaže BilandžijaGrad Garešnica i ove godine isplatit će božićnice za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja, potvrdio je gradonačelnik Josip Bilandžija. 

- Božićnicu u iznosi od 200 kuna dobit će svi umirovljenici s područja Grada Garešnice čija mjesečna mirovina ne prelazi iznos od 2000 kuna, neovisno o kojoj je vrsti mirovine radi. Svjesni smo da je ovaj iznos simboličan, ali nažalost Grad trenutno nema mogućnosti izdvojiti veća sredstva. Kao što je poznato, provodimo brojne EU projekte, međutim povrat sredstva koja su osigurana kroz nacionalne i europske fondove uvelike kasne, baš kao što je slučaj i kod drugim gradovima, pojasnio je Bilandžija. 

Darovi Crvenog križa

Dodao je i to da se nada da će se u sljedećim godinama iznos božićnica povećati, a napomenuo je da će Grad u suradnji s Crvenim križem i ove godine darivati socijalno ugrožene obitelji.

Utvrđivanje prava za božićnicu provest će Upravi odjela za financije, nakon dostave popisa korisnika od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Dodajmo i to da će se božićnica umirovljenicima isplaćivati uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine te osobne iskaznice.