Fotografija: Grad Garešnica pomaže poduzetnicima i obrtnicima koji su bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa/Foto: Grad Garešnica
Galerija
Grad Garešnica pomaže poduzetnicima i obrtnicima koji su bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa/Foto: Grad Garešnica

Grad Garešnica do 30. lipnja neće naplaćivati najam gradskih poslovnih prostora

Dajemo koliko možemo u skladu s mogućnostima. Nadam se da će to uroditi plodom i da ćemo im pomoći da stanu na noge - rekao nam je gradonačelnik Garešnice Josip BilandžijaGrad Garešnica produljuje primjenu odluke o privremenom oslobođenju od plaćanja zakupnine ili naknade za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada Garešnice.

Jedna u nizu potpora

Prema riječima gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije, ovo je samo nastavak podrške poduzetnicima i obrtnicima koji su bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, a kojima je odlukom Stožera onemogućen rad. Kako kaže, to je jedna u nizu odluka, od zakupa poslovnog prostora do zakupa javne površine te nastavak oslobađanja od komunalne naknade i plaćanja odvoza komunalnog otpada. Osim toga, pred kraj prošle godine Grad Garešnica dala je potpore za poduzetnike i obrtnike te neposrednu financijsku pomoć u iznosu dvije tisuće kuna.

Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr
Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice/Foto: MojPortal.hr

- Pokušavamo biti podrška u ovim teškim vremenima. Nadamo se da to neće trajati tako dugo, vidjet ćemo što će vrijeme donijeti. Naša želja je da budemo podrška i potpora svima njima što pokazujemo mjerama i nastojat ćemo ih i dalje podržavati. Dajemo koliko možemo u skladu s mogućnostima i proračunom. Nadam se da će to uroditi plodom i da ćemo im pomoći da stanu na noge - rekao nam je Josip Bilandžija i dodao da se ova odluka odnosi na razdoblje od 15. veljače do 30. lipnja ove godine.