Fotografija: Prošlogodišnji korisnici mjera/Foto: Grad Daruvar/Saša Selihar
Prošlogodišnji korisnici mjera/Foto: Grad Daruvar/Saša Selihar

Grad Daruvar za poduzetnike i obrtnike pripremio tri mjere vrijedne 40 tisuća eura

Nema više poticaja za zapošljavanje djelatnika, već su uvedene mjere za kupnju strojeva i opreme. Također, od ove godine uvedeni su i poticaji za korištenje obnovljivih izvora energije, kaže Danica Cetin PajerGrad Daruvar raspisao je Javni poziv poduzetnicima i fizičkim osobama s područje Grada na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po programu poticanja poduzetništva i obrtništva za 2023. godinu.

Kako je navedeno u natječaju, korisnici sredstava po ovom Programu mogu biti postojeći i novi mikro i mali poduzetnici sa sjedištem ili poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Daruvara, obrtnici i slobodna zanimanja (u daljnjem tekstu “obrtnici”) s prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada.

Nadalje, pod obrtnicima podrazumijeva se fizička osoba koja obavlja djelatnost obrta, sporednog zanimanjima te domaće radinosti registriranih sukladno Zakonu o obrtu.

Nabavka nove i rabljenje opreme

Prema riječima resorne gradske pročelnice Danice Cetin, program se razliku od prošlogodišnjeg.

- Nove mjere odnose se na jačanje konkurentnosti poduzetnika, odnosno nema više poticaja za zapošljavanje djelatnika, već su uvedene mjere za kupnju strojeva i opreme. Također, od ove godine uvedeni su i poticaji za korištenje obnovljivih izvora energije, dok je mjera za početak obavljanja registrirane djelatnosti ostala, pojasnila je Cetin.

Što se iznosa tiče, ukupno je u proračunu za sve tri mjere osigurano 40.000 eura. Nadalje, jednokratni iznos poticaja za početak obavljanja registrirane djelatnosti iznosi 1500 eura, dok poticaj za start-up iznosi 4.500 eura.

Tri kruga prijava

- Također, za kupnju strojeva i opreme iznosi se kreću od 500 do 1500 eura. Tu se naglasak stavlja na korisnike koju nabavljaju novu ili rabljenu opremu, ali s ciljem povećanja proizvodnje, modernizacije ili povećanja konkurentnosti, dodala je pročelnica Cetin.

Recimo i to da se prijave podnose u tri kruga i to:

-  do 01. svibnja 2023. godine,

- do 01. rujna 2023. godine,

- do 15. studenog 2023.godine.

Detaljne informacije oko Javnog poziva, kao i sve potrebne dokumente možete pronaći OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!