Fotografija: Gradonačelnik Damir Lneniček/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Gradonačelnik Damir Lneniček/ Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Grad Daruvar raspisao natječaj za stambeno zbrinjavanje mladih, predviđene su tri vrste mjera

Kao prihvatljiv trošak za ovaj Javni poziv, smatraju se troškovi nastali nakon 01. siječnja 2024. godine uz ostale uvjete utvrđene Javnim pozivom, a prijave su otvorene do 30. studenogaGrad Daruvar objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Daruvara u 2024. godini u okviru mjera koje su propisane Programom poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Daruvara u 2024. godini.

Predviđene tri mjere

Programom poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Daruvara predviđene su 3 mjere:

Mjera 1: Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za kupnju građevinskog zemljišta na području Grada Daruvara

Mjera 2: Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za kupnju stambenog objekta (kuće/stana) na području Grada Daruvara

Mjera 3: Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji poticajima za nabavu i ugradnju sustava i opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Grada Daruvara.

Korisnici mjera po ovom Programu su mlade obitelji u kojima bračni odnosno izvanbračni supružnici imaju prebivalište na području Grada Daruvara i koji na dan 01. siječnja 2024. g. nisu navršili 40 godina života, a stambeno pitanje rješavaju stjecanjem prava vlasništva nad nekretninama po prvi put ili nabavljaju i ugrađuju sustav i opremu za korištenje obnovljivih izvora energije u prvu i jedinu nekretninu u svom vlasništvu.

Kao prihvatljiv trošak za ovaj Javni poziv, smatraju se troškovi nastali nakon 01. siječnja 2024. godine uz ostale uvjete utvrđene Javnim pozivom.

Prijave do 30.studenog

Prijave za korištenje sredstava po Javnom pozivu podnose se do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Grada Daruvara za 2024. godinu odnosno do najkasnije 30. studenog 2024. godine.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Grada Daruvara u 2024. godini biti će objavljen na Oglasnoj ploči Grada Daruvara i web stranici Grada https://daruvar.hr/.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!