Fotografija: Foto: MojPortal.hr, Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Galerija
Foto: MojPortal.hr, Grad Daruvar/Predrag Uskoković

Grad Daruvar osam dana slavi svoj dan: "Čeka vas bogat program za sve generacije"

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se u petak održati u kinu bit će dodijeljena priznanja i plakete zaslužnim DaruvarčanimaDan rođenja grofa Antuna Jankovića, 5. svibnja, dan je kojeg kao svoj rođendan obilježava Grad Daruvar. 

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Bit će tako i ove godine te je već pripremljen bogat program koji se nadovezuje na obilježavanje 29. obljetnice znamenite Vojnoredarstvene akcije Bljesak te središnju proslavu Međunarodnog praznika rada. 

Polaganje vijenaca

Sve je počelo već u ponedjeljak, proslavom Europskog dana međugeneracijske solidarnosti. Nastavlja se u srijedu, 1. svibnja velikom proslavom kojom će se obilježiti Praznik rada, ali i obljetnica Vojnoredarstvene akcije "Bljesak". 

U 9 sati u Crkvi Presvetog Trojstva održat će se misa za branitelje. Slijedi u 9:30 polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Parku grofa Antuna Jankovića. Nakon toga će se svi uzvanici uputiti prema daruvarskom jezeru na besplatan grah, fiš, pivo i vino.

JazzNaDar

Središnji je datum petak 3. svibnja kada će se Dan Grada Daruvara obilježiti svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja počinje u 11 sati u kinodvorani "Kina 30. svibnja". Na njoj će biti dodijeljena priznanja i plakete zaslužnim Dauvarčanima. 

Građanke i građani istog tog dana od 18 sati mogu uživati u bogatom programu festivala JazzNaDar

Fešta se nastavlja i u subotu, 4. svibnja. Tako je od 9.30 sati u Društveno-kulturnom centru na raspolaganju radionica JazzDoIt, u sklopu festivala JazzNaDar.

Klapska večer

U Crkvi Presvetog Trojstva održat će se u 18 sati misa za vatrogasce u povodu Svetog Florijana. Zavičajni Muzej Daruvar poziva vas pak da od 20 sati provedete Daruvarsku klapsku večer.

Crkva Presvetog Trojstva bit će puna i u nedjelju, 5. svibnja. Tako je za 9 sati organizirana Sveta misa povodom Dana grada Daruvara, a već u 10 sati odat će se počast svim poginulima u Domovinskom ratu u Parku grofa Antuna Jankovića.

Svečanosti završavaju u utorak, 7. svibnja, kada će s početkom u 17 sati, u kinodvorani biti dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima u prošloj godini

Program obilježavanja Grada Daruvara
Program obilježavanja Grada Daruvara

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!