Fotografija: Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi potpisuju ugovor s Renatom Žukinom, predsjednicom daruvarske udruge Korak dalje/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi potpisuju ugovor s Renatom Žukinom, predsjednicom daruvarske udruge Korak dalje/Foto: Predrag Uskoković

Grad Daruvar dao 60.000 kuna udruzi Korak dalje za nastavak programa poludnevnog boravka

Nisu nam bila dostatna sredstva s kojima financiramo program Poludnevnog boravka pa nam je Grad Daruvar pružio potporu, kaže nam predsjednica udruge Renata ŽukinaGrad Daruvar i daruvarska Udruga Korak dalje danas su potpisali ugovor o sufinanciranju Programa "Idemo dalje - poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama".

Bore se s financiranjem

Gradonačelniku Daruvara, Damiru Lneničeku, drago je što su potpisali ugovor u vrijednosti od 60.000 kuna jer, kako kaže, vidljiv je rad i trud udruge Korak dalje koja brine o svojim članovima.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

- Ovo je samo mala potpora koju mi kao Grad možemo njima pružiti, a s ciljem povećanja kvalitete života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama na području Grada Daruvara. Udruga već godinama provodi ovaj program i bore se s financiranjem, a ovo je prvi put da im Grad pomaže pa ćemo im osigurati i nastavak ove potpore iduće godine - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

Naime, Udruga "Korak dalje" već sedmu godinu provodi Program poludnevnog boravka namijenjen osobama s intelektualnim teškoćama kojima, kako kaže predsjednica udruge "Korak dalje" Renata Žukina, pružaju raznovrsne rehabilitacijske, terapijske i društvene sadržaje.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

- Nisu nam bila dostatna sredstva s kojima financiramo program pa nam je Grad Daruvar pružio potporu te će sufinancirati provođenje programa do kraja ove godine - istaknula je predsjednica udruge Renata Žukina.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

U Program poludnevnog boravka uključeni su članovi udruge "Korak dalje" koji su izašli iz sustava školovanja i nisu za tržište rada, a u udruzi svakodnevno provode svoje slobodno vrijeme i sudjeluju u radionicama kuhanja ili kreativnim radionicama, šetnjama, izletima te se uključuju u život lokalne zajednice.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

- Trenutno je 15 članova učlanjeno u poludnevni boravak, a neka konstanta korisnika je desetak osoba koji svakodnevno dolaze s područja Daruvara i okolnih općina – rekla je Renata Žukina i dodala da u poludnevnom boravku individualno sa svakim korisnikom rade tri edukacijska rehabilitatora.

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje

Foto:Korak dalje
Foto:Korak dalje