Fotografija: Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: MojPortal.hr

Grad Čazma povećao broj umirovljenika koji imaju pravo na božićnicu

Prošle su godine pravo ostvarivali umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kn, a na ovaj će način više naših umirovljenika biti obuhvaćeno ovom odlukom, napominje PirakGrad Čazma i ove godine isplatit će božićnice za svoje umirovljenike, potvrdio je gradonačelnik Dinko Pirak. Pravo na pomoć ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada Čazme, ako ostvaruju mirovinu manju od 2000 kuna.

- Prošle su godine pravo ostvarivali umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kn, a na ovaj će način više naših umirovljenika biti obuhvaćeno ovom odlukom, napominje Pirak te dodaje da je u gradskom proračunu u tu svrhu osigurano 75 tisuća kuna.

Uvjeti za božićnicu

Kako bi ostvarili pravo na  pomoć, umirovljenici su dužni Gradu Čazmi donijeti:

- kopiju osobne iskaznice ili dokument sa OIB-om (ukoliko nije naveden na osobnoj iskaznici)

- kopiju zadnjeg odreska mirovine (tuzemna i/ili inozemna) ili izvod iz banke na kojemu je vidljiv iznos mirovine – uzimaju se u obzir ukupna primanja iz mirovinskog sustava (mirovina i zaštitni dodatak na mirovinu)

- popuniti Zahtjev za isplatu (koji se može dobiti u Gradskoj upravi ili na www.cazma.hr ili zatražiti putem e-maila: elvira.babic.markovic@cazma.hr).

Isplata do 22. prosinca

Rok za podnošenje zahtjeva i potrebne dokumentacije je do 01.12.2021. godine, a isplata financijske pomoći bit će od 13.12.2021. do 22.12.2021. u Gradskoj upravi.

Prilikom isplate svaki umirovljenik dužan je predočiti svoju osobnu iskaznicu.Iznimno, zbog bolesti umirovljenika, Grad Čazma može isplatiti drugoj osobi naknadu, uz priloženu osobnu iskaznicu korisnika pomoći i svoju osobnu iskaznicu.