Fotografija: Pomozite da ovaj sjajan bjelovarski događaj postane kulturno dobro Republike Hrvatske/ Foto: Gradski muzej Bjelovar/ Moto klub Bjelovar
Galerija
Pomozite da ovaj sjajan bjelovarski događaj postane kulturno dobro Republike Hrvatske/ Foto: Gradski muzej Bjelovar/ Moto klub Bjelovar

Grad Bjelovar želi da Moto budnica postane kulturno dobro: "Šaljite vaše stare fotografije"

Prikupljaju se fotografije nastale do 2000. godine. Nakon skeniranja, fotografije će biti vraćene vlasnicima, ali trajno dostupne na arhivskim digitalnim platformama.- U povodu Dana europske baštine, Državni arhiv u Bjelovaru, u suradnji s Moto klubom Bjelovar, organizira prikupljanje fotografija, zapisa i sjećanja na prvosvibanjske izlete, uranak i Moto budnicu, bilo da se radi o vožnji motorima ili biciklima, poručili su iz bjelovarske Gradske uprave.

Kako kažu, prikupljaju se fotografije nastale do 2000. godine. 

Izlet u šumu Kupinovac 1. svibnja 1927. godine/ Foto: Gradski muzej Bjelovar
Izlet u šumu Kupinovac 1. svibnja 1927. godine/ Foto: Gradski muzej Bjelovar

- Pozivamo sve Bjelovarčane da svoje materijale donesu u Državni arhiv u Bjelovar, zgrada na Trgu E. Kvaternika 6, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Arhiv možete kontaktirati i putem elektroničke pošte na adresu pisarnica@dabj.hr, ističu iz Grada Bjelovara.

Trajno dostupno u digitalnom obliku

Arhiv će napraviti stručno skeniranje uz opisivanje događaja na fotografiji i unesti je u Topoteku Bjelovar.  

- Vlasnici fotografija će potpisati izjavu da dopuštaju objavu na digitalnim platformama Topoteka Bjelovar i e-Kultura te da se svi prikupljeni materijali koriste za prijavu Moto budnice na upis u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, pokrenutu na inicijativu Grada Bjelovara, dodaju.

Moto budnica 2022. godine/ Foto: Moto klub Bjelovar
Moto budnica 2022. godine/ Foto: Moto klub Bjelovar

Nakon skeniranja, fotografije će biti vraćene vlasnicima, ali trajno dostupne na arhivskim digitalnim platformama. 

- Javite se, budite dio naše prošlosti i očuvajmo je zajedno od zaborava. Čekamo vaše priče i fotografije, zaključili su iz Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!