Fotografija: Igor Brajdić i Milena Filić/ Foto: Branka Sobodić
Galerija
Igor Brajdić i Milena Filić/ Foto: Branka Sobodić

Grad Bjelovar za 180 poljoprivrednika izdvojio više od pola milijuna kuna

S potporama ćemo nastaviti i dalje i to u suradnji s proizvođačima, jer mi smo tu zbog njih, a ne oni zbog nas, kaže Igor Brajdić- Ove godine naše mjere koristilo je 180 poljoprivrednika, a ukupna vrijednost gradskih potpora veća je od pola milijuna kuna, pored ostalog poručio je bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić prilikom današnjeg obilaska OPG-a Filić u Stančićima.

Brajdić je dodao i to kako je svjestan da se ne radi o velikom novcu, ali smatra da je ipak potpora dobrodošla.

Nasadi lješnjaka/ Foto: Branka SObodić
Nasadi lješnjaka/ Foto: Branka SObodić

- Konkretno, OPG Filić subvenciju je dobio za 250 nasada lješnjaka, a pored toga bave se i ekološkom proizvodnjom, mrkve, graška, krumpira i drugih kultura. S potporama ćemo nastaviti i dalje i to u suradnji s proizvođačima, jer mi smo tu zbog njih, a ne oni zbog nas, poručio je Brajdić dodavši da je većina natječaja još uvijek otvorena.

Ekološka proizvodnja sporije raste

Gradske potpore već nekoliko godina koristi Milena Filić, vlasnica istoimenog OPG-a, a ove godine iskoristila ih je, kaže, za dobivanje certifikata.

- Obrađujemo oko 5 hektara, a riječ je o mladom nasadu, jer ekološka proizvodnja sporije raste. Ne koristimo nikakva sredstva, a na proizvodnju orašastih proizvodnja odlučila sam se jer mi se sve teže baviti se poljoprivredom zbog godina. Zahvaljujem se Bio Vegi koja već 17 godina otkupljuju naše proizvode, svom sinu koji je s 14 godina preuzeo OPG, kao i našoj vjerskoj zajednici, liji mi članovi uvelike pomažu u obradi zemlje i branju plodova, zaključila je Milena Filić. 

Ekološki uzgojeni proizvodi OPG-a Filić/ Foto: Grad Bjelovar
Ekološki uzgojeni proizvodi OPG-a Filić/ Foto: Grad Bjelovar