Fotografija: Svaka žena brinut će o šest korisnika/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)
Svaka žena brinut će o šest korisnika/ Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)

Grad Bjelovar traži 31 ženu koje će šest mjeseci brinuti o 186 starijih i nemoćnih osoba

Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme, a svoj posao obavljat će na području Bjelovara i pripadajućih mu naselja, stoji u natječajuGrad Bjelovar raspisao je natječaj u kojem traže 31 ženu koje će u sklopu projekta Zaželi idućih šest mjeseci brinuti od 186 starijih i nemoćnih osoba. 

- Projekt Zaželi-Bjelovar predstavlja nastavak provedbe aktivnosti teže zapošljivih žena na poslovima pružanja potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama. Planirano je zapošljavanje 31 žene koje će pružati pomoć u kući, za ukupno 186 korisnika, mahom osobama starije životne dobi i nemoćnim osobe te osiguravanje paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština prema svakom krajnjem korisniku, kazao je Brajdić nakon potpisivanja ugovora krajem prošlog mjeseca, o čemu više pročitajte OVDJE.

Uvjeti natječaja

Što se uvjeta iz natječaja tiče, žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme, a svoj posao obavljat će na području Bjelovara i pripadajućih mu naselja.

Nadalje, izabrane kandidatkinje obavljat će poslove vezane za pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, a vršit će i dostavu lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala, pored ostalog stoji u natječaju.

Recimo i to da u ciljanu skupinu ulaze nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici.

Rok za prijavu 8 dana

- Primjerice, žene od 50 godina i više, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda, kao i liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, stoji u natječaju.

Prijave s dokazima o ispunjenju traženih uvjeta potrebno je dostaviti u roku 8 dana od dana objave natječaja, odnosno do 18. siječnja 2023. godine, o čemu više pročitajte OVDJE.

Dobijte inormaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!