Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar s 14 tisuća eura podupire domaće obrtnike: "Novi obrti znači i nova radna mjesta"

Aktivnosti koje se sufinanciraju su nastupi obrtnika na sajmovima, stručnim skupovima, kongresima, sudjelovanje na seminarima, edukacijama, na gastronomskim manifestacijamaPOTPISAN UGOVOR S UDRUŽENJEM OBRTNIKA/Grad Bjelovar pomaže razvoj obrtništva putem suradnje s Udruženjem obrtnika Bjelovar. Da je dosadašnja suradnja bila izvrsna, potvrdio je bjelovarski dogradonaćelnik Igor Brajdić uoči potpisivanja ugovor o sufinanciranju obrtnika Grada Bjelovara s predsjednikom Udruženja Marijom Hrgom.

Naime, potpisan ugovor odnosi se na provedbu aktivnosti u 2024. godini, a vrijedan 14 tisuća eura.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Aktivnosti koje će se na taj način sufinancirati odnose se na nastup obrtnika na sajmovima, stručnim skupovima, kongresima, sudjelovanje na seminarima, edukacijama, na gastronomskim manifestacijama.

Pomoć za promociju i putovanja

Također, ugovor uključuje i promotivne aktivnosti Udruženja obrtnika, natjecanje obrtnika te organizirana strukovna putovanja.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Brajdić je priliku iskoristio i da spomene činjenice, odnosno porast broja obrtnika na području Bjelovara.

Kaže kako ih je 2017. bilo 570, a zaključno s 31. prosincem Bjelovar ima 780 obrta. Istaknuo je i da je podrška Udruženju obrtnika važna jer otvaranje novih obrta znači nova radna mjesta i da je Grad tu da bi ljudima, koji žele raditi, bio oslonac i potpora.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!