Fotografija: Grad je dom prepustio Sportskom plesnom klubu H-8/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Grad je dom prepustio Sportskom plesnom klubu H-8/ Foto: Deni Marčinković

Grad Bjelovar prepustio plesačima mjesni dom na Križevačkoj: "Imamo sjajne uvjete za rad"

"Mjesni domovi iskorišteni su tek 10 posto vremena, a upravo je ova suradnja putokaz kojim bi trebali ići ubuduće", kaže HrebakGrad Bjelovar održava mjesne domove te ih daje na korištenje mjesnim odborima, gradskim udrugama, ali i pojedincima.

Jedan od takvih je i dom na Križevačkoj cesti kojeg je, na temelju gradske Odluke o upravljanju, povremenom zakupu, korištenju i davanju na uporabu društvenih domova, na korištenje dobio Sportski plesni klub H-8.

Domovi premalo iskorišteni

- Gospodin Hubak svim dopuštenim sredstvima pritiskao me tražeći adekvatan prostor u kojemu bi članice i članovi ovog kluba mogli normalno trenirati i pripremati se za natjecanja. Srećom, došli do razumnog rješenja kojim smo mjesne domove počeli puno više koristiti. Konkretno, u ovaj dom uložili smo oko sedam tisuća eura čime je Sportski plesni klub H-8 dobio primjerene uvjete za rad. Veseli me što i roditelji podržavaju rad ovog kluba i što smo pronašli adekvatan klupski prostor, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dragutin Hubak, Darko Došen i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dragutin Hubak, Darko Došen i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Grad je uložio sedam tisuća eura u renovaciju unutrašnjosti doma/ Foto: Deni Marčinković
Grad je uložio sedam tisuća eura u renovaciju unutrašnjosti doma/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da su mjesni domovi iskorišteni tek 10 posto vremena, a upravo je ova suradnja putokaz kojim bi trebali ići ubuduće.

Vratili se na početak

Zadovoljstvo dobivenim prostorom nije krio niti predsjednik SPK H-8 Dragutin Hubak.

- Iznenadili smo se kako se dom lijepo dotjerao. Zbilja imamo sjajne uvjete. Inače, prije 20 godina upravo smo na ovom mjestu počeli s radom našeg kluba i sada se ponovno vraćamo. Imamo sjajnu suradnju i s predsjednikom Mjesnog odbora, a dom nam je na raspolaganju 24 sata dnevno, zaključio je Hubak. 

Plesači iz H-8 dobili su adekvatan prostor za rad/ Foto: Deni Marčinković
Plesači iz H-8 dobili su adekvatan prostor za rad/ Foto: Deni Marčinković

Inače, mali Bjelovarčani u ovom klubu treniraju hip hop, jazz dance, standard latino plesove, a u sklopu kluba djeluju i mažoretkinje. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!