Fotografija: Grad Bjelovar osigurao je 110 tisuća eura za poljoprivrednike/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Grad Bjelovar osigurao je 110 tisuća eura za poljoprivrednike/ Foto: Grad Bjelovar

Grad Bjelovar osigurao 110 tisuća eura za poljoprivrednike: "Svake godine imamo 20 zahtjeva više"

"Na gradske potpore do sada se javilo 183 poljoprivrednika. Nadalje, 120 zahtjeva je obrađeno, a zahtjevi još pristižu", kaže BrajdićZdravko Đopar iz Prgomelja, vlasnik je OPG-a koji se bavi proizvodnjom različitih poljoprivrednih kultura na oranicama te plasteničkom proizvodnjom u sklopu koje uzgaja povrtne kulture.

Korisnik je i gradskih potpora u poljoprivredi, što je bio i jedan od razlog posjeta zamjenika gradonačelnika Igora Brajdića tom OPG-u.

Zdravko Đopar mjere je koristio za popravak plastenika/ Foto: Grad Bjelovar
Zdravko Đopar mjere je koristio za popravak plastenika/ Foto: Grad Bjelovar

Radi oštećenosti plastenika, koji su trebali obnovu, Zdravko Đopar javio se prvi put na Javni poziv Grada Bjelovara za dodjelu potpore male vrijednosti.

- Prijavio sam se za nabavu i postavljanje novih plastenika i staklenika u 2023. godini te ostvario pravo na potporu u iznosu od 1880 eura, koja mi je puno značila u radu, poručio je Đopar.

Zdravko Đopar/ Foto: Grad Bjelovar
Zdravko Đopar/ Foto: Grad Bjelovar

Prema riječima zamjenika bjelovarskog gradonačelnika Igora Brajdića, na gradske potpore do sada se javilo 183 poljoprivrednika, 120 zahtjeva je obrađeno, a zahtjevi još pristižu.

- U gradskom je proračunu ove godine na raspolaganju 110 tisuća eura u tu svrhu. Da potpore imaju smisla govori i činjenica da je svake godine oko 20 zahtjeva poljoprivrednika više u odnosu na godinu ranije, zaključio je Brajdić.

Igor Brajdić i Zdravko Đopar/ Foto: Grad Bjelovar
Igor Brajdić i Zdravko Đopar/ Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku