Fotografija: Igor Brajdić, Gabrijela Marija Patačko, Marijan Ralica i Darko Novotni/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Igor Brajdić, Gabrijela Marija Patačko, Marijan Ralica i Darko Novotni/ Foto: Deni Marčinković

Grad Bjelovar nastavlja sufinancirati izlaganja i sajmovanja obrtnicima

Vrijedne ruke naših obrtnika iznimno su nam bitne, jer svojim obiteljskim biznisom hrane i potiču sve nas. Grad Bjelovar godišnje za Udruženje obrtnika izdvaja 80 tisuća kuna, kaže BrajdićGrad Bjelovar i Udruženje obrtnika Bjelovar i ove su godine sklopili Ugovor o sufinanciranju rada Udruženja, vrijedan 80 tisuća kuna. Tim novcem sufinancirat će se, među ostalim, nastup obrtnika na sajmovima, stručnim skupovima, kongresima, sudjelovanje na seminarima i edukacijama te strukovnim putovanjima.

Rukotvorine Darka Novotnia/ Foto: Deni Marčinković
Rukotvorine Darka Novotnia/ Foto: Deni Marčinković

- Vrijedne ruke naših obrtnika iznimno su nam bitne, jer svojim obiteljskim biznisom hrane i potiču sve nas. Jedan od obrtnika koji koristi naše potpore i sudjeluje na gotovo svim sajmovima je i Darko Novotni, koji svojim suvenirima ujedno i promovira naš grad. Bjelovar je oduvijek bio grad obrtništva, a naš je cilj to zadržati i u buduće, pored ostalog kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Sajmovi iznimno bitni

Prema riječima predsjednice Udruženja obrtnika Bjelovar Gabrijele Marije Patačko dobivena sredstva iznimno su im bitna za nastup na sajmovima.

- Novac se ciljano troši za manifestacije na kojima promoviramo naš rad. Iako živimo u digitalnom dobu u kojemu se marketing uvelike promijenio, neke za stvari, poput mirisnih svijeća, pravi dojam može se steći jedino uživo, pored ostalog istaknula je Patačko dodavši da u Udruženju djeluje 680 obrtnika. 

Igor Brajdić i Darko Novotni/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić i Darko Novotni/ Foto: Deni Marčinković

Zahvalu za dobivene potpore iskazao je i obrtnik Darko Novotni, koji se uz pčelarsko, bavi i svjećarstvom.

- Izlaganje na sajmovima mi manji obrtnici sami ne bi mogli financirati, a sajam nam je najbolji oblik promidžbe i prodaje. Više od 20 godina bavim se pčelama, međutim to je sezonska djelatnost zato sam se odlučio zimi baviti proizvodnjom svijeća, jer se te dvije djelatnosti podudaraju, poručio je Novotni.

Povratak konja u Gudovac

Na današnjoj konferenciji za medije rečeno je i to da se nakon nekoliko godina na Bjelovarski sajam ponovno vraćaju konji.

- Iako su za sajam bili planirani isključivo poljoprivredni strojevi, reakcijom Grada dogovoreno da ćemo izložiti 15-tak konja, i to pasmina Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak. Nadalje, na sajmu je ostalo jako malo prostora za stoku, jer je većinu toga Županija prodala. Sada smo dobili obećanje da će se to kompenzirati uređenjem novih prostora, zaključio je Marijan Ralica, predsjednik Konjogojske udruge Bilogora. 

Svjećarstvo je logičan slijed uz pčelarstvo/ Foto: Deni Marčionković
Svjećarstvo je logičan slijed uz pčelarstvo/ Foto: Deni Marčionković