Fotografija: Potporne mjere sigurnost su malim proizvođačima, smatra Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Potporne mjere sigurnost su malim proizvođačima, smatra Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Grad Bjelovar kroz 19 mjera vrijednih 870 tisuća kuna pomaže malim poljoprivrednicima

Naši OPG-ovci znaju što mogu očekivati sutra, odnosno mi mjere ne ukidamo, naprotiv dodatno ih proširujemo, istaknuo je Igor Brajdić- U stalnom smo kontaktu s našim poljoprivrednicima, a cilj mjera koje kreiramo je pomoći malim poljoprivrednim proizvođačima. U posljednjih pet godina prema istraživanjima portala gradonačelnik.hr, Grad Bjelovar spada među top 10 gradova što se tiče povećanja subvencija poljoprivrednicima, pored ostalog kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić prilikom današnje posjete Gradskoj tržnici Bjelovar.

Mjere koristilo 800 proizvođača

Dodao je i to da je u protekle četiri godine subvencionirano oko 800 poljoprivrednih proizvođača.

- Naši OPG-ovci znaju što mogu očekivati sutra, odnosno mi mjere ne ukidamo, naprotiv dodatno ih proširujemo. To je sigurnost koju jamčimo malim proizvođačima prilikom kretanja u vlastitu proizvodnju, istaknuo je Brajdić.

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, program potpora poljoprivredi na području Grada donesen je 2021. godine i to za sedmogodišnje razdoblje 2021. - 2027, a njime je planirano 19 mjera, a ove godine za tu svrhu u proračunu je planirano 869 tisuća kuna.

Male mirovine

Konferencija za medije održana je na štandu Blaženke Kolesarić, umirovljenice i vlasnice OPG-a, koja koristi gradsku mjeru subvencije kocki na tržnici.

Subotom je tradicionalno gužva na gradskoj tržnici/ Foto: Deni Marčinković
Subotom je tradicionalno gužva na gradskoj tržnici/ Foto: Deni Marčinković

- Od 2013. godine se bavim poljoprivredom, točnije proizvodnjom voća i povrća. Suprug i ja sami sadimo, frezamo, kopamo. Prvenstveno radimo za sebe, a višak prodajemo na tržnici. Mirovine su male, pa nam prodaja poboljšava financijsku situaciju. Grad nam subvencionira 50 posto troškova za najam kocki. Što se tiče prodaje, ona varira, kako koji dan, poručila je Blaženka Kolesarić. 

Blaženka Kolesarić/ Foto: Deni Marčinković
Blaženka Kolesarić/ Foto: Deni Marčinković