Fotografija: Prošlogodišnji dobitnici gradskih priznanja s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća/ Foto: Deni Marčinković
Prošlogodišnji dobitnici gradskih priznanja s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća/ Foto: Deni Marčinković

Grad Bjelovar dodjeljuje javna priznanja. Evo koga sve možete predložiti

Poziv je objavljen na stranicama Grada i traje do 19. kolovoza, a priznanja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Bjelovara- Poznajete li osobe koje su svojim radom i trudom zadužile naš grad? Osobe koje su se istaknule na području kulture, odgoja i obrazovanja, gospodarstva, znanosti, zdravstva, tehničke kulture i sporta ili su pak dale poseban doprinos u Domovinskom ratu? Ako je odgovor potvrdan, prijavite ih za dodjelu javnih priznanja Grada, tim su riječima iz bjelovarske Gradske uprave najavili da je objavljen Javni poziv za podnošenje poticaja za dodjelu javnih priznanja Grada Bjelovara.

Poziv je objavljen na stranicama Grada Bjelovara i traje do 19. kolovoza, a pristigle prijave razmatrat će Odbor za dodjelu nagrada i javnih priznanja, dok će sama priznanja biti dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Bjelovara.

Tri kategorije

Podsjetimo, javna priznanja Grada Bjelovara dodjeljuju se u tri kategorije i to:

- Počasni građanin Grada Bjelovara

- Zlatna plaketa "Grb Grada Bjelovara"

- Pečat Grada Bjelovara

Počasnim građaninom Grada Bjelovara mogu biti proglašeni građani Republike Hrvatske i drugih država koji su osobno i izuzetno doprinijeli napretku Grada Bjelovara ili Republike Hrvatske u cjelini.

Zlatna plaketa "Grb Grada Bjelovara" dodjeljuje se građanima, pravnim i fizičkim osobama, za izuzetne uspjehe na području: gospodarstva, znanosti, kulture i umjetnosti, odgoja i naobrazbe, zdravstva, tehničke kulture i sporta i za doprinos u "Domovinskom ratu" (po jedna za svako područje).

Pečat Grada Bjelovara je odličje koje se dodjeljuje građanima, pravnim i fizičkim osobama, za značajan doprinos u razvoju Grada.

Uvjeti naječaja

Javna priznanja Grada Bjelovara ne mogu se dodijeliti dužnosnicima Republike Hrvatske, dužnosnicima Bjelovarsko – bilogorske županije i Grada Bjelovara, za uspjehe ostvarene u tijeku njihova mandata.

Poticaj za počasnog građanina Grada Bjelovara može dati gradonačelnik Grada Bjelovara, vijećnik i radna tijela Gradskog vijeća Grada Bjelovara, dok poticaj za dodjelu Zlatne plakete "Grb Grada Bjelovara" i Pečata Grada Bjelovara uz njih mogu dati i pravne i fizičke osobe s područja gospodarstva, ustanove, udruge građana i građani.

Poticaji za dodjelu javnih priznanja dostavljaju se Odboru za dodjelu nagrada i javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2, 43000 Bjelovar, u pisanom obliku.

Koji su točno uvjeti za prijavu možete doznati OVDJE.