Fotografija: Luka Balen, Dario Hrebak i Davor Filipović/ Foto: Grad Bjelovar
 
Galerija
Luka Balen, Dario Hrebak i Davor Filipović/ Foto: Grad Bjelovar  

Grad Bjelovar dobio 230 tisuća eura za sadnju stabala, nove klupe i koševe za smeće

"Stabla će se saditi duž pravca Zagreb – Križevačka cesta i u Zagrebačkoj ulici, na Boriku, u središnjem glavnom parku, pokraj novoga stadiona...", kažu iz GradaMinistar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, uručili su bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku Ugovor za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama, vrijedan 235.389 eura, poručili su iz bjelovarske Gradske uprave.

Kako kažu, Grad je prijavio na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost projekt pod nazivom Zelena mreža Bjelovara, u vrijednosti od 336.081 eura, a bespovratno je dobio 80 posto od toga iznosa, što je bio i maksimalan iznos sufinanciranja.

Bjelovaru je odobreno maksimalnih 80 posto sredstava/ Foto: Grad Bjelovar
Bjelovaru je odobreno maksimalnih 80 posto sredstava/ Foto: Grad Bjelovar

- Projekt podrazumijeva financiranje 365 novih stabala, 55 klupa, 26 koševa za otpatke i 12 za selektiranje otpada te tri javne česme. Stabla će se tako saditi duž pravca Zagreb – Križevačka cesta i u Zagrebačkoj ulici, na Boriku, u središnjem glavnom parku, pokraj novoga Gradskog stadiona, u Ulici Mlinovac, Franjevačkoj ulici te ulicama Ivana Mažuranića i Marije Jurić Zagorke. Nove klupe bit će, između ostaloga, i u parku, a česme će biti postavljene također u središnjem gradskom parku, u parku pokraj kolodvora i na Boriku, zaključili su iz Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!