Fotografija: Na Omanovcu je jučer bilo izuzetno svečano/Foto: Pakrački list
Galerija
Na Omanovcu je jučer bilo izuzetno svečano/Foto: Pakrački list

GODIŠNJICA "BLJESKA" NA OMANOVCU "Budimo zajedno kao onda kada je bilo najteže"

Ta slavna bitka ostat će u hrvatskoj ratnoj povijesti zapisana zauvijek kao sveta i čista - rekao je Nikola Ivkanec, zapovjednik pakračke policijske postaje u vrijeme "Bljeska"- Nadam se da ćemo se još dugo sastajati ovdje na Omanovcu, da će naši susreti potrajati, da će biti zdravlja i poštivanja među ljudima. Budimo zajedno kao što smo bili od 1991. do 1995. godine, onda kada je bilo najteže. Ovaj dan za mene je posebno emotivan i drago mi je kad vidim da nas branitelja ima i da njegujemo sjećanja kada smo zajedno stvarali Hrvatsku čime se možemo itekako ponositi - poručio je jučer na Omanovcu Dinko Tandara, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, i sam sudionik vojno-redarstvene akcije "Bljesak" otvarajući manifestaciju "Susret prijatelja – Bljesak 2022.", događanje u sklopu obilježavanja 27. godišnjice "Bljeska" koju organizira Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac, piše Pakrački list.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Sudionike, brojne braniteljske udruge iz gradova sjeverozapadne Hrvatske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije, ali i iz BiH, u ime organizatora je pozdravio je Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika. Obraćajući se nazočnima zahvalio je svima što su došli na Dan branitelja Pakraca čestitavši sugrađanima i braniteljima njihov dan dodavši kako je VRO "Bljesak" bio trenutak povijesti u kojem su svi koji poštuju Hrvatsku konačno živjeli pravu slobodu.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Branitelje, suborce i obitelji stradalnika pozdravio je i Nikola Ivkanec, zapovjednik pakračke policijske postaje u vrijeme provođenja akcije "Bljesak", 1.- 4. svibnja 1995. godine. On je naglasio kako je VRO „Bljesak“ izvedena visoko profesionalno o čemu su tada svjedočili i svjetski mediji pišući o akciji koja nije bila osvetnička, nije bilo niskih pobuda već hrabrih i odlučnih branitelja koji su platili najvišu cijenu. Ta slavna bitka ostat će u hrvatskoj ratnoj povijesti zapisana zauvijek kao sveta i čista te im zahvalio na tom doprinosu.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Nakon otvorenja „Susreta prijatelja“ proglašeni su i pobjednici kuglačkog turnira branitelja i članova obitelji održanom jučer prijepodne na Gradskoj kuglani Pakrac. Prvo mjesto osvojili su domaćini, članovi Udruge policije branitelja Pakraca i Lipika, drugo mjesto pripalo je Udruzi udovica branitelja Domovinskog rata iz Rijeke dok su treće mjesto zauzeli članovi HVIDRE Petrinja. Svima njima dodijeljeni su i prigodni pehari.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Druženje branitelja nastavilo se cijelo poslijepodne u opuštenoj atmosferi uz ručak i Tamburaški sastav „Lipa“, piše Pakrački list